Horhe Prado sezonas pēdējā braucienā nodrošina pasaules čempiona titulu MXGP klasē
foto: ZUMAPRESS.com
Pēdējo divu gadu pasaules čempions MXGP klasē Horhe Prado.

Horhe Prado sezonas pēdējā braucienā nodrošina pasaules čempiona titulu MXGP klasē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Spānijā pasaules čempionāta motokrosā 20. posma MX2 klases sacensībās ierindojās desmitajā vietā, savukārt prestižākajā MXGP klasē pēdējā braucienā titulu nodrošināja spānis Horhe Prado.

Horhe Prado sezonas pēdējā braucienā nodrošina pas...

Gan pirmajā, gan otrajā braucienā Reišulis pirmajos apļos bija piektais. Pirmajā braucienā viņš šajā pozīcijā noturējās sešus apļus, bet otrajā lielāko daļu distances jeb desmit apļus, noslēgumā gan finišējot attiecīgi devītajā un desmitajā pozīcijā. Sezonas pēdējā posmā latvietis bija desmitais. Abos braucienos uzvarēja beļģis Lukass Konenss, taču ar to nepietika, lai liegtu nīderlandietim Kajam de Volfam izcīnīt titulu, kurš iekrāja par 14 punktiem mazāk. Pirms pēdējā brauciena, kurā varēja iegūt 25 punktus, abus komandas biedrus šķīra 23 punkti.

MX2 klasē sezonas noslēgumā de Volfam bija 959 punkti, bet Konensam - par 20 mazāk. Reišulis, kurš sezonu sāka Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē, desmit MX2 posmos tika pie 259 punktiem un bija 15.pozīcijā.

Prestižākajā MXGP klasē, kurā savainojuma dēļ lielu daļu sezonas nestartēja Pauls Jonass, cīņa par titulu norisinājās sezonas pēdējā braucienā. Čempionāta līderim Prado tobrīd bija par 12 punktiem vairāk nekā slovēnim Timam Gajseram - pirmajā braucienā viņi bija pirmajās divās pozīcijās. Otrajā uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet tālāk sekoja Gajsers un Prado, tādējādi spānis otro gadu pēc kārtas kļuva par čempionu. Sezonas griezumā Prado iekrāja 996 punktus, bet Gajsers - 986 punktus. Jonass bija 14. pozīcijā.