Gudļevskim pietrūkst 14 sekunžu līdz otrai "sausai" spēlei pēc kārtas; Tralmaks iemet soda metienu
foto: Action Press/Shutterstock/ Vida Press
Torwart Kristers Gudlevskis (Fischtown Penguins #30), Fischtown Penguins - Eisbaeren Berlin, Ice Hockey, German Ice Hockey League, DEL
Hokejs

Gudļevskim pietrūkst 14 sekunžu līdz otrai "sausai" spēlei pēc kārtas; Tralmaks iemet soda metienu

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien piedzīvoja zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) mačā, vien 14 sekundes atpaliekot no tā, lai otro spēli pēc kārtas paliktu nepārspēts.

Gudļevskim pietrūkst 14 sekunžu līdz otrai "sausai...

Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" mājās ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Manheimas "Adler". Vēl 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Brēmerhāfenes vienība bija vadībā ar 1:0, bet tad Gudļevski pārspēja Matīass Plahta. Papildlaika otrajā minūtē ripu latvieša vārtos raidīja arī Jirki Jokipaka. Gudļevskis šajā mačā atvairīja 30 no 32 metieniem jeb 93,8% raidījumu.

"Fischtown Pinguins" ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ieņem trešo vietu 14 komandu konkurencē. Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Tikmēr Latvijas uzbrucējs Eduards Tralmaks svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā realizēja soda metienu, gūstot savus otros vārtus sezonā.

Kladno "Rytīri" viesos ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Liberecas "Bīli Tygri". Tralmaks spēles desmitajā minūtē realizēja komandas biedra nopelnīto "bullīti" un tobrīd panāca 2:0, taču pēcspēles metienu sērijā latvieša raidījums nebija precīzs. Šajā mačā Tralmaks uz ledus bija 19 minūtes un 25 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr ar sesto uzvaru pēc kārtas aizsarga Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva" laboja ekstralīgas sezonas sākuma rekordu, viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspējot "Olomouc". Tāpat panākums aizsargam Kristiānam Rubīnam ar Plzeņas "Škoda", kas mājās ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) bija pārāka pār Brno "Kometa".

Citā spēlē brāļu Roberta un Riharda Bukartu pārstāvētā Vītkovices "Ridera" viesos ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) uzveica Karlovi Vari "Energie" ar aizsargiem Jāni Jaku un Robertu Mamčicu ierindā. Ralfa Freiberga un Oskara Batņas pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" izbraukumā ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) atzina Tršinecas "Ocelari" pārākumu.

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ir vienīgā, kas šajā sezonā sešās spēlēs vēl nav zaudējusi punktus.

Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo"