Basketbols

Ingus Jakovičs plosās Spānijas čempionāta debijā un kaldina jaunpienācējas "Coruna" sensacionālu uzvaru pār vareno Madrides "Real"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs svētdien, debitējot Spānijas augstākajā līgā (ACB), guva 18 punktus debitantes "Coruna" sensacionālā uzvarā pār Eiropas grandu Madrides "Real" ar 86:85 (16:22, 21:22, 23:19, 26:2).

Ingus Jakovičs plosās Spānijas čempionāta debijā u...

Jakovičs laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 45 sekundēs grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un četrus no deviņiem tālmetieniem, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+5) un tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Par Jakoviču uzvarētāju rindās rezultatīvāks bija tikai Brendons Teilors, kurš guva 20 punktus. Madridiešiem 21 punktu guva Fakundo Kampaco, 17 punktus - Džanans Musa, bet 16 punktus - Serhio Jujs.

Rodions Kurucs sestdien sezonas pirmajā spēlē izcēlās ar 15 punktiem, taču tas neglāba viņa un Artūra Kuruca pārstāvēto Murcijas UCAM no neveiksmes 76:91 pret Badalonas "Joventut".  Citā spēlē Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" mājās ar 77:73 pārspēja "Valencia".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.

Tikmēr Kārlis Šiliņš debitēja Itālijas A sērijā un guva 22 punktus, kaldinot "Pistoia" komandas uzvaru. "Pistoia" mājās ar rezultātu 88:82 (31:26, 27:19, 10:20, 20:17) uzveica "Napoli" basketbolistus.

Šiliņš sezonas pirmajā mača spēlēja 22 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Latvietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktus komandā (29) un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+7). Šiliņš bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, 19 punktus guva Maikls Forests un 17 pievienoja Maveriks Rovens. Pretiniekiem 14 punkti bija Leonardo Totē.

Savukārt Artūrs Strautiņš sezonas pirmajā mačā guva desmit punktus, Tortonas "Derthona" mājās ar 80:68 (27:24, 18:13, 17:22, 18:9) pārspējot Kremonas "Vanoli". 

Strautiņš 18 minūtēs realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un divus no četriem "trejačiem", netrāpīja abus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem maču ar 40 efektivitātes koeficienta punktiem noslēdza Izmaels Kamagate, kurš guva 23 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un bloķēja četrus metienus.

Sestdien Andrejs Gražulis savā debijā Boloņas "Virtus" trīs minūtēs guva divus punktus, Lukas Banki vadītajai vienībai viesos ar 89:88 uzveicot Trapāni "Shark".

Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".