Mārtiņš Sesks WRC Čīles rallija pēdējā dienā uzrāda rezultātus pirmā desmitnieka robežās un nolauž aizmugurējo antispārnu
Mārtiņa Seska/Renāra Franča ekipāža WRC Čīles rallijā (foto: Mārtiņš Sesks / "X")

Mārtiņš Sesks WRC Čīles rallija pēdējā dienā uzrāda rezultātus pirmā desmitnieka robežās un nolauž aizmugurējo antispārnu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) Čīles rallija trešās dienas ātrumposmos uzrādīja rezultātus pirmā desmitnieka robežās.

Mārtiņš Sesks WRC Čīles rallija pēdējā dienā uzrād...

Latvijas ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, piektdien trešajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju un nākamajos trijos pirmās dienas ātrumposmos vairs nestartēja. Latvieši sacensību apritē atgriezās sestdien un ralliju turpināja ar mērķi trenēties.

Svētdienas pirmajā ātrumposmā Sesks bija desmitais, nākamajos trīs izcīnot attiecīgi 12., devīto un 11.pozīciju. Pirmspēdējo ātrumposmu Latvijas ekipāža noslēdza ar nolauztu aizmugurējo antispārnu.

"Bija patīkami šeit atrasties, paldies "M-Sport" komandai un WRC par doto iespēju. Ceru, ka tā nebija pēdējā. Vēlētos kaut kad atgriezties, tas bija kaut kas lielisks. Ļoti daudz iemācījāmies šajā nedēļas nogalē. Bija grūti, bet ļoti noderīgi nākotnei," tā pēc finiša rallijā teica Sesks.

Rallijā uzvaru svinēja somu pilots Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo"), kurš noslēgumā par 23,4 sekundēm apsteidza savu komandas biedru britu Elfinu Evansu. Vēl 20,5 sekundes atpalika igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), bet ceturtais bija kopvērtējuma līderis vēl viens "Hyundai" braucējs beļģis Tjerī Nevils. Francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota Gazoo") sestdien avarēja un arī neveica pilnu ralliju.

Seska ekipāža, kas Čīlē brauca ar "M-Sport Ford Puma Rally1" auto ar nehibrīda dzinēju, ralliju noslēdza 20.pozīcijā. 

Kopvērtējumā līderis ir Nevils, kurš iekrājis 207 punktus un par 29 apsteidz Tenaku, bet vēl 12 un 17 punktu mazāk ir Ožjē un Evansam.

Sezonas noslēgumā notiks posmi Vācijā un Japānā.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Jūlijā vēsturē pirmajā WRC posmā Latvijā Sesks bija septītais, vietu uz goda pjedestāla zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.