Citi sporta veidi

Toms Skujiņš negrasās nokārt degunu: "Darīju ko varēju, neko nenožēloju!"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš nenožēlo izvēlēto stratēģiju pasaules čempionātā, sarunā ar kanālu "Eurosport" teica latviešu sportists.

Toms Skujiņš negrasās nokārt degunu: "Darīju ko va...

Jau ziņots, ka Skujiņš svētdien Cīrihē izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, vien finiša spurtā zaudējot cīņā par bronzas medaļu.

"Neko nenožēloju. Darīju, ko varēju. Uzņēmos cīnīties, taču nedaudz pietrūka," teica Skujiņš.

Apmēram 60 kilometrus pirms finiša Skujiņš pievienojās līdera slovēņa Tadeja Pogačara sekotājiem, ilgstoši braucot kopā ar īru Benu Hīliju.

"Kad Tadejs bija aizraucis, tad beļģi uzņēmās lielu lomu, lai noķertu viņu. Grupa palika arvien mazāka un mazāka. Strādājām kopā un palikām priekšā ar Benu Hīliju. Zināju, ka būs grūti noķert Tadeju un noturēties priekšā sekotājiem," atzīmēja Skujiņš.

Par čempionu kļuva Pogačars, kurš pēdējos 100 kilometrus pavadīja solo atrāvienā. Sudrabu izcīnīja austrālietis Bens O'Konors, kurš izšķiroso atrāvienu veica pusotru kilometru pirms finiša, bet trešais bija sprintā Skujiņu pārspējušais nīderlandietis Matjē van der Pūls.

"Mēģināju visu, vairākas reizes arī aizraukt pirms beigu sprinta. Visi centās, taču bijām jau saguruši. Matjē ir grūti uzveikt. Benam izdevās ļoti labs gājiens. Īstajā brīdī sāka sprintu un labi nolasīja sacensības, tāpēc tā nebija tikai veiksme," sacensību beigu fāzi komentēja Skujiņš.

Neatkarīgās Latvijas visu laiku labākais rezultāts pasaules čempionātos šosejas riteņbraukšanā ir Romāna Vainšteina izcīnītā zelta medaļa 2000.gada meistarsacīkšu grupas braucienā.