Izdzisusi 18 gadus jaunās Šveices riteņbraucējas Murielas Fureres dzīvība; viņa avarēja sacensībās spēcīgā lietū
Muriela Furere (foto: Scanpix / IMAGO / frontalvision.com)
Citi sporta veidi

Izdzisusi 18 gadus jaunās Šveices riteņbraucējas Murielas Fureres dzīvība; viņa avarēja sacensībās spēcīgā lietū

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā juniorēm šveiciete Muriela Furere ceturtdien guva smagu galvas traumu. Par spīti ārstu pūlēm, piektdien meitenes dzīvība izdzisa.

Izdzisusi 18 gadus jaunās Šveices riteņbraucējas M...

Furera kritiena guva smagas traumas un ar helikopteru kritiskā stāvoklī tika nogādāta slimnīcā, kur diemžēl neizdevās viņu glābt.

Jau ziņots, ka ceturtdien Cīrihē, kur notiek pasaules čempionāts riteņbraukšanā, spēcīgi lija lietus un gan junioriem, gan juniorēm nācās braukt pa slideniem ceļiem.

Ceturtdien 73,6 kilometrus garajā grupas braucienā juniorēm par pasaules čempioni kļuva Keta Fergusone no Lielbritānijas, kura divas dienas iepriekš palika nepārspēta arī sacensībās ar atsevišķu startu. Sudrabu izcīnīja Paula Ostisa Tako no Spānijas, bet pie bronzas godalgas tika slovākiete Viktorija Hladonova.

Saņemot ziņu par Fureres nāvi, apbalvošanas ceremonijā neskanēja ne mūzika, ne valstu himnas, bet karogi bija nolaisti pusmastā.

Pēdējā laikā jau vairāki riteņbraucēji sacensībās zaudējuši dzīvību. Pērn Furreres tautietis Gino Maders gāja bojā 26 gadu vecumā pēc kritiena, braucot lielā ātrumā lejup pa nogāzi "Tour de Suisse" laikā. Savukārt šā gada jūlijā 25 gadus vecais norvēģis Andre Drege nositās avārijā, "Tour of Austria" laikā braucot lejup no Austrijas augstākā kalna Grosgloknera.