foto: Mark Cosgrove/News Images/Sipa U/ Vida Press
"Aston Villa" futbolists Kešs ticis pie Polijas pilsonības
Birmingemas "Aston Villa" aizsargs Metijs Kešs saņēmis Polijas pilsonību.
Futbols
2021. gada 27. oktobris, 15:03

"Aston Villa" futbolists Kešs ticis pie Polijas pilsonības

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Birmingemas "Aston Villa" aizsargs Metijs Kešs saņēmis Polijas pilsonību un novembrī gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs varēs pārstāvēt Polijas izlasi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

24 gadus vecais labās puses aizsargs dzimis Anglijā, bet ir tiesīgs pārstāvēt Poliju, jo viņa vectēvs ir Polijas pilsonis un viņa māte ir dzimusi Polijā.

"Šī ir ļoti nozīmīga diena man un manai ģimenei," Kešs poļu valodā rakstīja vietnē "Twitter". "Polijas varasiestādes ir apstiprinājušas manu pieteikumu Polijas pilsonībai," viņš paziņoja, piebilstot, ka "ir laiks jauniem izaicinājumiem, šīs valsts labā darīšu visu, kas manos spēkos".

Keša un Polijas futbola federācijas sarunas sākās 2019. gadā, kad viņš spēlēja Notingemas "Forest" komandā. Pērn viņš pievienojās "Aston Villa" un regulāri piedalījies spēlēs.

Polija savā Pasaules kausa kvalifikācijas grupā pašlaik ieņem otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no Anglijas. Pēdējās kvalifikācijas turnīra spēles Polija aizvadīs pret Andoru un Ungāriju.