foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
"Mani nežēlīgi izkropļoja" - supermodelei Lindai Evandželistai tauku samazināšanas procedūra beigusies ar pretēju efektu
2021. gada 23. septembris, 15:39

"Mani nežēlīgi izkropļoja" - supermodelei Lindai Evandželistai tauku samazināšanas procedūra beigusies ar pretēju efektu

Jauns.lv

Deviņdesmito gadu kanādiešu supermodele Linda Evandželista (56) savā "Instagram" profilā atklājusi, ka neveiksmīgas tauku samazināšanas procedūras dēļ "neatgriezeniski deformēta", raksta BBC.

foto: Henry Lamb/Photowire/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Linda Evandželista 2013. gadā

Sieviete pēc procedūras, kas veikta pirms pieciem gadiem, piedzīvojusi retus un smagus blakusefektus - tauku šūnas nevis samazinājušās, bet palielinājušās.

Linda Evandželista - viena no 90. gadu pieprasītākajām supermodelēm

gallery icon
18

"Kā jau mediji to ir aprakstījuši, esmu kļuvusi "neatpazīstama"," "Instagram" ierakstījusi modele. Tieši tas bijis iemesls, kāpēc Evandželista nozudusi no sabiedrības acīm.

Pēc procedūras, kas plašāk pazīstama kā ķermeņa kontūrēšana, viņai veiktas divas "sāpīgas, neveiksmīgas koriģējošās operācijas". 

"Maniem sekotājiem, kuri brīnījās, kāpēc es nestrādāju, kamēr manu vienaudžu karjera plaukst - iemesls ir tāds, ka mani nežēlīgi izkropļoja procedūra, kas deva pretēju rezultātu solītajam," skaidroja Evandželista.

Dramatiskais procedūras rezultāts ne tikai nogremdējis viņas karjeru, bet iedzinis viņu depresijā un skumjās. "Esmu kļuvusi par vientuļnieci," raksta modele.

Supermodele norādīja, ka vēlas publiski izstāstīt savu stāstu, lai varētu turpināt dzīvot, kā arī piebilda, ka grasās iesūdzēt tiesā uzņēmumu, kas, viņasprāt, ir atbildīgs par notikušo.

"Man ir apnicis šādi dzīvot. Es gribu iziet pa durvīm ar augsti paceltu galvu par spīti tam, ka vairs neizskatos pēc sevis."

Procedūrā, kurā Evandželista pirms pieciem gadiem piedalījusies, ar saldēšanas metodi samazina tauku šūnas noteiktās ķermeņa vietās.

Atbalstu supermodelei pie viņas ieraksta paudušas vairākas sabiedrībā populāras personas, tostarp aktrise Gvineta Paltrova, stiliste Karla Velča un modes dizaineri Džeremijs Skots un Brendons Maksvels.

"Tu esi un vienmēr būsi supermodele, tagad savam krāšņajam CV pievienojot apbrīnojamas drosmes paraugu," rakstīja Skots. Savukārt supermodele Karena Elsone raksta: "Mīļā Linda. Es tevi ļoti mīlu, tu esi tik drosmīga un brīnišķīga."

Supermodele Linda Evandželista ar dēlu Ogustēnu Džeimsu

gallery icon
9

Deviņdesmitajos gados Evandželista piepulcējās pasaulē atpazīstamāko un pieprasītāko supermodeļu grupai, nokļūstot augstākās modes zīmolu skatēs un uz vadošā modes žurnāla "Vogue" vāka.

Evandželista filmējusies arī Džordža Maikla dziesmas "Too Funky" mūzikas videoklipā līdzās Tairai Benksai un Nadjai Auermanai.