Bērni
2021. gada 23. septembris, 12:53

Reakcija par braucienu uz Disnejlendu var atmaksāt meitenei studijas

Jauns.lv

Hlojas Klemas ģimene nolēmusi izsolē pārdot oriģinālo failu, kas internetā kļuvusi par vienu no populārākajām mēmēm.

Par interneta hitu Hloja kļuva 2013. gadā. Māte videoklipā iemūžināja abu meitu - Hlojas un Lilijas - reakciju par gaidāmo Disnejlendas ceļojumu. Kamēr vecākā meita Lilija no aizkustinājuma sāka raudāt, tikmēr divgadīgā Hloja nebūt nebija tik iepriecināta. Tieši viņas reakcija uzjautrināja sociālo tīklu lietotājus, un drīz vien kadrs ar Hloju tika izmantots dažādās mēmēs, attēlojot bažas un skepsi par kādu situāciju.

Publicētais video "Youtube" skatīts vairāk nekā 20 miljonu reižu. Lai arī pagājuši astoņi gadi, tomēr Hloja joprojām ir interneta sensācija.

Meiteņu māte Keitija BBC atklājusi, ka ļaudis joprojām viņai sūta dažādas mēmes ar Hloju.

Sociālajā vietnē "Intagram" Hlojai ir vairāk nekā 500 000 sekotāju. Šobrīd meitenei ir 10 gadi. Ideju pārdot oriģinālo failu viņa dēvē par foršu. Kamēr pati Hloja par iegūto naudu vēlētos nopirkt zirgu, tikmēr māte BBC teic, ka nauda noderēs viņas studijām.

Hloja Klema ar māsu Liliju

gallery icon
9

Fails tiek pārdots NFT. Daudzos gadījumos mākslinieks var paturēt sava darba autortiesības, tāpēc var turpināt ražot tā kopijas, bet pircējam pieder tā oriģināls.

NFT nodrošina digitālo īpašumtiesību sertifikātu un ļauj populāra tiešsaistes satura oriģinālās versijas pārdot tā, it kā tie būtu fiziski mākslas darbi.