Mode
2020. gada 23. decembris, 17:49

Negaidīti mirusi deviņdesmito gadu britu supermodele Stella Tenanta

Jauns.lv

Dažas dienas pēc savas piecdesmitās dzimšanas dienas mirusi britu modele Stella Tenanta, ziņo BBC.

Sēru vēsti apstiprinājusi Tenantas ģimene.

"Ar lielām skumjām mēs paziņojam, ka 2020.gada 22.decembrī pēkšņā nāvē mirusi Stella Tenanta," teikts paziņojumā. "Stella bija brīnišķīga sieviete un iedvesma mums visiem. Mums viņas ļoti pietrūks."

foto: EPA/Scanpix
Stella Tenanta 2014. gadā

Policijas pārstāvis sacīja, ka ap viņas nāvi, kas notikusi piecas dienas pēc viņas 50. dzimšanas dienas, nav konstatēti "aizdomīgi apstākļi".

Tenanta savu karjeras uzplaukumu piedzīvoja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad piedalījās modes žurnālu "Vogue" un "Harper's Bazaar" fotosesijās. Viņa defilējusi "Versace", "Alexander McQueen" modes skatēs, kā arī bijusi "Calvin Klein", "Jean Paul Gautier" un "Burberry" reklāmas kampaņu seja.

Deviņdesmito gadu beigās modes dizainers Karls Lāgerfelds viņu pieteica kā jauno "Chanel" seju, īpaši izceļot viņas līdzību leģendārajai Koko Šanelei.

foto: REUTERS/SCANPIX
Stella Tenanta kopā ar Karlu Lāgerfeldu

Tenanta piedalījusies arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā kopā ar citām britu supermodelēm, tostarp Keitu Mosu un Naomi Kempbelu.

Pēdējos gados Tenanta bija pievērsusies vides aizsardzībai, piedaloties kapmaņās pret ātrās modes negatīvo ietekmi uz vidi.

foto: AFP/Scanpix
Stella Tenanta kopā ar citām britu supermodelēm 2012. gada Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā