Skaistuma kapsulas saules nogurdinātai ādai
foto: Publicitātes foto
Esi vesels

Skaistuma kapsulas saules nogurdinātai ādai

Reklāmas projekts

Ir tik labi, ka saulainās dienas vēl nav beigušās… Un tomēr jāatzīst, ka garā saules sezona ir nogurdinājusi man sejas ādu – tā ir kļuvusi jūtami sausāka un zaudējusi tonusu. It kā pēc bezrūpīgiem vasaras priekiem un lutinošas saules peldēm man vajadzētu izskatīties laimīgi starojošai, bet es izskatos sagurusi un samocīta. Bet es gribu starot, jo tā es jūtos!

Tāpēc, pamanījusi spogulī, ka sejas āda neatspoguļo manu pašsajūtu, jo, visticamāk, tik ilgi gaidītā saule, jūra un vējš tai ir atņēmuši mitrumu un tonusu, devos pie dermatoloģes, lai mēģinātu atgūt ādas starojumu. Viņa man veica ādas atjaunošanas procedūru, pēc kuras seja izskatījās kā piedzīvojusi “brīnumainās pārvērtības” – tā bija burtiski atmodusies un atkal staroja!

Gribat zināt, kāds bija šīs procedūras noslēpums? Krēms, kura sastāvā ir astaksantīns – vienīgais dabā zināmais antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību visos ādas slāņos.

Stāvēju salonā pie spoguļa un priecājos, ka, sagaidot garo rudens darbu sezonu, sejas āda ir no jauna uzmirdzējusi. Iedomājos pajautāt dermatoloģei, vai ir arī kāda ķermeņa procedūra ar astaksantīnu, kas palīdzētu atjaunot ādas tvirtuma zudumu. Speciāliste atbildēja, ka, protams, tādas procedūras var veikt arī visam ķermenim, tomēr efekts, ko spēj sniegt krēms, kas pret ādas sausumu cīnās no ārpuses, ar ierobežotu spēju iekļūt dziļākajos ādas slāņos, nebūs tik iedarbīgs un ilgstošs, kā uzņemot astaksantīnu iekšķīgi, jo tad tas spēj atjaunot un uzturēt ādas mitrumu un elastību šūnu līmenī.1

Manā vecumā (35+) cīņā ar grumbiņām un ādas sausumu, ko izraisa šūnu DNS bojājumi, kuros vainojami brīvie radikāļi, kas oksidējas dažādās organisma struktūrās, ādai vairs nepietiek ar iedarbību no ārpuses.

Dermatoloģe atsaucās uz pasaulē veiktiem klīniskajiem pētījumiem, ka tieši astaksantīns no visām dabā zināmajām pretnovecošanas molekulām visspēcīgāk attīra šūnas no brīvo radikāļu izraisītiem bojājumiem, kuri ir tieši atbildīgi par ādas fotonovecošanu. Tādējādi astaksantīna papildu uzņemšana spēj uzturēt ādas mitruma līmeni un kavēt dziļo grumbu veidošanos.2

foto: Publicitātes foto

Tiešām nebiju dzirdējusi, ka ir uztura bagātinātāji ar astaksantīnu – antioksidantu, kas var aizkavēt vai palēnināt bojājumu veidošanos organismā brīvo radikāļu dēļ. Bet izrādās, ka pasaulē tas jau tiek dēvēts par pro-aging karali, jo iedarbojas uz ādu tur, kur tā veidojas, pat pašos dziļākajos slāņos, kur formējas jaunā āda.

Dermatoloģe man izstāstīja par Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® produktu LYL ASTAXANthin, kas ir visspēcīgākais komplekss ar pārsteidzoši jaudīgu antioksidatīvu iedarbību. LYL ASTAXANthin sastāvā ir spēcīgākais un tīrākais dabā zināmais antioksidants astaksantīns, kas iegūts no mikroaļģes Haematococcus pluvialis. Tam ir unikāla molekulārā struktūra, kas padara to simtiem reižu spēcīgāku par jebkuru citu antioksidantu molekulu – tas ir 110 reižu spēcīgāks par E vitamīnu, 550 reižu spēcīgāks par A vitamīnu, 800 reižu spēcīgāks par koenzīmu Q10, 3000 reižu spēcīgāks par resveratrolu un 6000 reižu (!) spēcīgāks par C vitamīnu.

Dermatoloģe uzsvēra, ka regulāra astaksantīna lietošana – acīmredzamam rezultātam tas būtu jāuzņem pa kapsulai vismaz trīs mēnešus – gan samazina grumbas un redzamās novecošanās pazīmes, gan palēnina kaitīgā UV starojuma izraisītus ādas bojājumus, tostarp ādas mitruma zudumu un pigmentācijas plankumu rašanos, gan paātrina brūču dzīšanu, mazinot ādas apsārtumu, pietūkumu un diskomfortu, gan uzlabo ādas elastību, tekstūru un saglabā jauneklīgu izskatu.

Tūliņ pēc sejas ādas procedūras laimīga un starojoša devos uz aptieku, kur jautāju farmaceitei pēc LYL ASTAXANthin. Viņa man iedeva glītu tumšsarkanu kastīti, sakot, ka to izvēlas sievietes, kuras grib starot, jo – tā pildīta ar skaistuma un jaunības kapsulām.

foto: Publicitātes foto

Kad, satiekoties ar draudzeni, steidzu padalīties ar savu sensacionālo jaunatklājumu, kas vajadzīgs sievietes veselībai un ādas skaistumam, viņa teica, ka ir dzirdējusi par šī antioksidanta brīnumdara spējām un pat pamanījusi reklāmu, ka ražotāja mājaslapā lyl.eu šobrīd ir akcija: pērc 2 + 1 dāvanā. Es, sākot manīt pirmās pārmaiņas – āda jo dienas, jo kļuva veselīgāka – un atcerējusies dermatoloģes teikto, ka noturīgam efektam šis produkts jālieto vismaz trīs mēnešus, steidzu izmantot akcijas izdevīgo piedāvājumu. Jo – ar vienu iepakojumu  man nepietiks, ja gribu izskatīties tā, kā jūtos.

Lai rudens mūs visas ierauj košu krāsu, burvīgu smaržu un reibinošu sajūtu virpulī un spoguļattēls saka: “Tu esi visskaistākā!”

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

1 Astaxanthin in Skin Health, Repair, and Disease: A Comprehensive Review, 2018 Apr; 10(4):

2 The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People, 2018 Jul; 10(7): 817