Iekonservē vasaras sauli: zemeņu kompota recepte
foto: Shutterstock
Garšīgi

Iekonservē vasaras sauli: zemeņu kompota recepte

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kompotam ieteicams izmantot vienāda lieluma nepārgatavojušās ogas. Ja zemenes ir lielas, tās var pārgriezt uz pusēm.

▪ notīrītas zemenes
▪ 1 l ūdens
▪ 600–700 g cukura

1. Katlā lej ūdeni, ieber cukuru un maisot karsē, līdz izveidojas sīrups.

2. Verdošā sīrupā liec sagatavotās zemenes, uzvāri un turpini vārīt 5 minūtes, pēc tam atdzesē.

3. Ar putu karoti ogas izņem no sīrupa un liec burkās.

4. Sīrupu vēlreiz uzvāri un karstu pārlej ogām. Burkas aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.