Kāda ir ideāla panna, kur cept pankūkas? 
foto: Shutterstock
Pannai jābūt ar pietiekami biezu pamatni, 2–5 mm, lai mīkla karsētos vienmērīgi, bet pati panna cepšanas laikā nedeformētos.

Kāda ir ideāla panna, kur cept pankūkas? 

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kuram gan negaršo pankūkas? Tomēr, lai tās pagatavotu teicami, vajadzīga piemērota panna. Vislabākā ir tā, kurā var ātri un bez problēmām izcept vai kalnu gardu pankūku.

* Ideālai pankūku pannai jābūt ar zemām malām un garu, karstumizturīgu rokturi. Tas ļaus viegli noņemt un apgriezt pankūkas.

* Dažiem pannu modeļiem ir noņemami rokturi, kas padara tos universālus, ļaujot pārvērst pannu par cepešpannu.

* Pannai jābūt ar pietiekami biezu pamatni, 2–5 mm, lai mīkla karsētos vienmērīgi, bet pati panna cepšanas laikā nedeformētos.

* Izvēloties pankūku pannu, pievērs uzmanību materiālam, no kā tā izgatavota, un, kas nav mazsvarīgi – kāds tai ir pretpiedeguma pārklājums. Visoptimālākais variants ir alumīnija pannas ar pretpiedeguma pārklājumu. Čuguna pannas ir pārāk smagas, tām nepieciešama īpaša kopšana un sagatavošana pirms pirmās lietošanas, turklāt tām ir diezgan grūti regulēt virsmas temperatūru. Tāpēc labākā izvēle ir alumīnija panna ar biezu pamatni un kvalitatīvu jebkura tipa pretpiedeguma pārklājumu. 

* Pankūku pannas izmērs atkarīgs no tā, kam dod priekšroku. Ja biežāk cep plānās pankūkas, izvēlies 20–26 cm diametra pannu, ja dod priekšroku nelielām, pufīgām pankūciņām, derēs 15 cm diametra panna.