Holivudas lielais uzplaukums ir piedzīvojis neveiksmi
foto: Shutterstock
Uzraksts Holivuda.
Kino

Holivudas lielais uzplaukums ir piedzīvojis neveiksmi

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Holivudas zelta laikmetā aktieris un gaisa operators Maikls Fortins izveidoja veiksmīgu dronu biznesu, filmējot gaisa kadrus tādiem straumēšanas gigantiem kā Netflix, Amazon un Disney. Taču pēc Holivudas scenāristu un aktieru streikiem 2023. gada maijā, kas pirmo reizi kopš 1960. gadiem apturēja ražošanu, Fortina karjera ir piedzīvojusi dramatisku kritumu. Holivudā ražošana vēl nav pilnībā atkopusies, un projekti tiek atcelti, samazinot darba vietas, tai skaitā lielās studijās, piemēram, Paramount.

Holivudas lielais uzplaukums ir piedzīvojis neveik...

Fortina situācija ir skarba – viņš un viņa ģimene tika izlikti no mājokļa Kalifornijā un pārcēlās uz Lasvegasu, bet tagad arī tur viņiem draud izlikšana. Šī krīze atspoguļo plašākas problēmas izklaides industrijā, kurā ražošanas apjomi ASV 2024. gada otrajā ceturksnī samazinājās par 40%, bet pasaules mērogā – par 20%. Eksperti norāda, ka straumēšanas bums nebija ilgtspējīgs, un daudzi uzņēmumi cīnās par peļņu, īpaši pēc akciju tirgus krituma.

Lai gan Netflix atguvās, citas kompānijas, piemēram, Paramount, piedzīvo atlaišanas. Losandželosas vadība ir tik nobažījusies par situāciju, ka pilsētas mērs Karen Bāsa izveidojusi darba grupu, lai apsvērtu jaunus stimulus filmu ražošanai.

Fortins, kurš agrāk regulāri strādāja Holivudā, tagad ir nodarbināts tikai dažas dienas gadā, un viņa uzņēmums gandrīz nedarbojas. Viņš atzīst, ka Holivuda viņam daudz devusi, bet šķiet, ka industrija ir novērsusies no daudziem cilvēkiem, kā viņš.