Šodien, 6.oktobrī "Arēnā Rīga", ar pirmo un līdz šim vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstājās kulta grupa "The Cure".

"Arēnā Rīga" uzstājas leģendārā grupa "The Cure"

Šodien, 6.oktobrī "Arēnā Rīga", ar pirmo un līdz šim vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstājās kulta grupa "The Cure".

Mūzika

"The Cure" pēc 16 gadu pauzes laiž klajā jaunu dziesmu "Alone". Drīz vien būs arī jauns albums

Paula Ivanova

Jauns.lv

Britu kulta grupa "The Cure" klajā laidusi pirmo jauno dziesmu 16 gadu laikā. Simfoniskā balāde "Alone" izlaista pirms jaunā albuma "Songs of a Lost World", kas klajā nāks 1. novembrī.

"The Cure" pēc 16 gadu pauzes laiž klajā jaunu dzi...

"Alone" ir simfoniska balāde, kurā grupas līderis Roberts Smits dzied: "Šī ir beigas katrai dziesmai, ko mēs dziedam / uguns izdeg pelnos, zvaigznes izdziest ar asarām."

Dziesmas pirmatskaņojums notika Mērijas Annas Hobsas raidījumā "BBC Radio 6". Šis brīdis noslēdz vienu no visilgāk gaidītajām atgriešanām rokmūzikā. Grupas pēdējais jauns mūzikas materiāls bija albums "4:13 Dream", kas iznāca 2008. gadā, un kuru laikraksts "The Guardian" raksturoja kā "apsveicami spraigu un dzīvīgu, lai gan neviens no skaņdarbiem nav sasniedzis klasikas augstumus." Smits bija paziņojis, ka 2014. gadā tiks izdots vēl viens albums ar nosaukumu "4:14 Scream", taču tas vēlāk tika atcelts. 2018. gadā viņš intervijā "The Guardian" atzina: "Es gandrīz neesmu uzrakstījis nevienu vārdu kopš tā laika. Es domāju, ka ir tikai noteikts skaits reižu, kad var dziedāt par noteiktām emocijām. Es esmu mēģinājis rakstīt dziesmas par kaut ko citu, nevis to, kā es jūtos, bet tās ir sausas, tās ir intelektuālas, un tas neesmu es."

Tomēr tajā pašā intervijā, daļēji iedvesmojies no festivāla "Meltdown", kuru viņš kūrēja, Smits paziņoja, ka grupa ir apņēmusies atgriezties studijā. Vēlākās sesijas 2019. gadā radīja milzīgu daudzumu mūzikas, pēc Smita vārdiem: "Dziesmas ir kā 10 līdz 12 minūtes garas. Mēs ierakstījām 19 dziesmas," viņš teica intervijā žurnālam "Rolling Stone". "Mēs vienkārši spēlējām mūziku trīs nedēļas. Un tas ir lieliski. Es zinu, ka visi to saka. Bet tas tiešām ir sasodīti lieliski. Tas ir tik tumšs. Tas ir neticami intensīvs."

Tālākas informācijas nebija līdz 2022. gadam, kad Smits paziņoja, ka albumam ir izdomāts nosaukums - "Songs of a Lost World". Nu "The Cure" mājaslapā internetā oficiāli izziņots, ka šis albums klajā nāks 1. novembrī.

Ar bagātu diskogrāfiju "The Cure" ir sev sarūpējuši milzīgu fanu bāzi, tostarp jauno paaudzi. Grupai ir vairāk nekā 17 miljoni mēneša klausītāju vietnē "Spotify", kas ir ievērojami vairāk nekā lielākajai daļai grupu no 1980. gadiem. Pēdējos gados, kopš iznāca "4:13 Dream", viņi turpina regulāri koncertēt, piedāvājot izslavētus uzstāšanās setus, kas bieži vien ilgst vairāk nekā trīs stundas.