Evijas Slokas medusmēnesis Fidži

Evijas Slokas medusmēnesis Fidži.

Slavenības

Evija Sloka bauda karalisku medusmēnesi Fidži salās un apceļo apkārt pasaulei

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Amerikā dzīvojošā latviešu dziedātāja Evija Sloka-Valeriusa ar vīru specvienības policistu Niku Valeriusu izbaudījuši karalisku medusmēnesi Fidži salās un apceļojuši apkārt pasaulei.

Evija Sloka bauda karalisku medusmēnesi Fidži salā...

Žurnāls "Kas Jauns" jau vēstīja, ka 12. augustā Krimuldas muižā pēc četru gadu draudzības Niks un Evija mija gredzenus. Pēc kāzām pāris vēl dažas dienas uzkavējās Latvijā, lai te 14. augustā Evija ar dvīņumāsu Sintiju nosvinētu 35. dzimšanas dienu. Un tad sākās abu izplānotais medusmēnis jeb, kā Evija saka, ceļojums apkārt pasaulei! “Vispār jau mūsu ceļš sākās Ņūdžersijas štatā, kad devāmies uz Latviju, lai apprecētos. Pēc svinībām lidojām uz Amsterdamu, jo no šīs vietas bija labāki un ērtāki lidojumi. Diennakti te uzkavējāmies un apskatījām pilsētu. Tālāk sekoja desmit stundu ilgs lidojums uz Honkongu, no kurienes pēc dažām stundām – desmit stundu lidojums uz Fidži salām,” sīki "Kas Jauns" maršrutu atklāj Evija, neslēpjot, ka finālā tikšana uz konkrēto salu bijusi īpaši trauksmaina, jo tikt prāmī, kā par brīnumu, izdevies 30 sekundes pēc “iečekošanās” slēgšanas. “Uz salas mūs sagaidīja ar mūziku un dziesmām, jo vietējie ir tik prasmīgi dziedātāji, ka melodiju var nodziedāt harmonijās. Beigās arī es jau dziedāju līdzi.”

Jaunajam pārim Fidži salās visspilgtākos iespaidus radīja ūdenspasaule un tirkīzzilais ūdens. Vairākas dienas devušies snorkelēt, lai vērotu koraļļus, dažādu krāsu un izmēru zivis, krabjus, astoņkājus un vēl virkni visdažādāko ūdens pasaules iemītnieku.

foto: no privātā arhīva
Evijas un Nika medusmēnesis Fidži.
Evijas un Nika medusmēnesis Fidži.

Vēl vienu spilgtu piedzīvojumu pāris sev radīja, noīrējot atpūtu uz Medusmēneša salas, kur dažas stundas varējuši baudīt tikai viens otra klātbūtni, līdzpaņemtās pusdienas un šampanieti. Evija ļoti priecājas par šo gluži vai karalisko atpūtu. Medusmēneša ceļojums noslēdzies jau citā Fidži salā, kur pāris dzīvojis atsevišķā mājiņā. Tur viņi tika aizvizināti ar helikopteru, no putna lidojuma ieraugot virkni mazo salu.

Lai pēc burvīgā ceļojuma atgrieztos Amerikā, pārim tuvāk bija lidot otrā virzienā – uz Ņūdžersiju pāri Kalifornijai. “Ja paskatās kartē, tad sanāk, ka mēs aplidojām apkārt pasaulei,” rezumē dziedātāja.