TikTok zvaigzne Khabī Leims 2021. gada jūlijā Milānā

gallery icon
12
Slavenības
2021. gada 26. augusts, 06:33

Viņš nosaukts par Z paaudzes Misteru Bīnu. Senegāliešu puiša atjautīgie TikTok video padarījuši viņu par superzvaigzni

Jauns.lv

Šo Senegālā dzimušo un Itālijā dzīvojošo puisi vaigā zina teju visi – pat tie, kas nav vietnes TikTok lietotāji. Video, kuros viņš parāda, ka ikdienišķas lietas darāmas vienkārši, neko nesarežģījot, jau sen kļuvuši par interneta hitu. Bet pats puisis par TikTok superzvaigzni. Kas viņš ir? Aktieris? Komiķis? Vai pavisam parasts cilvēks bez jebkādām zināšanām par šovbiznesu?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējais, kurš vietnē TikTok savācis 100 miljonus sekotāju, nav ne aktieris, ne mūziķis, ne slavens sportists. Tas ir 21 gadu vecs bijušais fabrikas strādnieks, kurš ar senegāliešu pasi dzīvo Itālijā. Sērfojot interneta dzīlēs, tu viņu noteikti esi redzējis. Tas ir ar labu humora izjūtu apveltītais Khabī Leims.

foto: Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Zīmējums ar TikTok zvaigzbni Khabi Leimu atrodams pat uz sienas Gazas pilsētā Palestīnā.

Viņš ir puisis, kura video izpelnījušies uzmanību visā pasaulē. Khabī Leims radījis savu komiķa tēlu, parādot vienkāršas un ikdienišķas lietas, ko nevajag sarežģīt. Tā, piemēram, video, kurā tiek reklamēts pielīmējams automašīnas atpakaļskata spogulis, lai pasažieris izkāpjot redzētu vai netuvojas gājēji un braucēji, bet Leims parāda, ka vajag tikai atvērt automašīnas logu un paskatīties atpakaļ, - noskatīts vairāk nekā 34 miljonus (!) reižu. Bet cits, kurā tiek rādīts, kā ar nazi jānogriež banānam miza, bet Leims parāda, ka to var vienkārši nomizot ar rokām – skatīts gandrīz 38 miljonus reižu.

Khabī Leima video nav sarežģīti veidoti, viņš tajos nerunā, bet ar vienkāršām darbībām un sejas izteiksmi pārliecina skatītāju un nodod savu humoru auditorijai. Viņa skatītāju skaitā ir cilvēki Itālijā – zemē, kur Senegālā dzimušais puisis dzīvo jau kopš viena gada vecuma. Viņu skatās arī dzimtajā Senegālā, kur televīzijas žurnālisti regulāri apspriež Leima jokus.

Khabī Leims jau ir nodēvēts par “Z paaudzes misteru Bīnu”.

No fabrikas strādnieka līdz slavai

Laikaposmā no šā gada aprīļa līdz jūnijam Leima TikTok sekotāju skaits no 40 miljoniem palielinājās līdz 65 miljoniem. Taču vēl pirms 17 mēnešiem viņš bija nevienam nezināms rūpnīcas strādnieks.

@khaby.lame

Guys help @blaisematuidi to find the right caption on this 👇🏾 thanks for the call @joellirica @vegedreamgagnoa ##learnfromkhaby ##imparacontiktok

♬ suono originale - Khabane lame

Pērn, sākoties koronavīrusa ierobežojumiem un “lokdaunam”, Leims zaudēja darbu rūpnīcā. Taču tas deva viņam laiku izdomāt mazos humorīgos video. Viņš tos uzfilmēja savā guļamistabā un internetā citu apskatei ievietoja vien sava prieka pēc. Mēneša laikā kopš pirmā videoklipa publiskošanas viņš iemantoja 50 000 sekotāju. Nu jau Leims radījis vairāk nekā 900 video un tie ieguvuši 1,5 miljardus novērtējumu “patīk”. Pēc aplēsēm viņa kapitāls novērtēts 1,3 līdz 2,7 miljonu ASV dolāru vērtībā.

@khaby.lame

Could be the new Khaby ?🤣🤣 👩🏿🦱 🤲🏾 Potrebbe essere il nuovo Khaby? ##learnfromkhaby ##imparacontiktok ##stitch

♬ suono originale - Khabane lame

Leima negaidītā slava nebija iepriekš prognozējama. Viņa īpatnējais humors nav tāds, kas uzrunātu visus bez izņēmuma, taču citiem “tiktokeriem” varētu būt grūti iznest sabiedrībai viņa vēstījumu, pilnībā iztiekot bez vārdiem.

Taču Leima labā vēl spēlēja pareizi izvēlēts laiks – ne tikai viņa kā komiķa varēšana. Viņš savas gaitas vietnē TikTok uzsāka, kad tā kļuva par visvairāk lejuplādēto aplikāciju pasaulē.

@khaby.lame

Life is easy, we make it hard.🤷🏾‍♂️🤲🏾What do you think? Give me your opinion guys❤️##learnfromkhaby ##imparacontiktok ##stitch

♬ suono originale - Khabane lame

Šā gada augustā Khabī Leima blogs oficiāli atzīts par otro visvairāk sekoto TikTok kontu. Viņam ir 106.1 miljons sekotāju. Pirmajā vietā ar 123.0 miljoniem sekotāju ierindojas amerikāņu dejotājs un mediju zvaigzne Čārlijs D’Amelio. Interesanti, ka populārais komiķis Vils Smits, kuru Leims atzīst par vienu no saviem iedvesmotājiem, ierindojas vien 6. pozīcijā ar 60.9 miljoniem sekotāju.

Sava Vikipēdijas lapa

Gada laikā Khabī Leims kļuvis ne tikai atpazīstams cilvēks citiem TikTok lietotājiem. Viņa popularitāte augusi krietni aiz šīs aplikācijas robežām. Par šo senegālieti tagad var atrast informāciju arī populārajā interneta enciklopēdijā Vikipēdija. Viņam tur ir sava lapa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Leims pasaulē nāca dievbijīgā musulmaņu ģimenē Senegālā 2000. gada 9. martā. Kopš viena gada vecuma viņš dzīvo sociālo jeb valsts subsidēto māju kompleksā teritorijā Čivaso, Itālijā, kur mitinās aizvien. Skolas gados Khabī aizrāvās ar sportu. Viņš spēlēja futbolu un basketbolu. Vidusskolas gados viņš pat piedalījās junioru līmeņa basketbola čempionātos.

@khaby.lame

You can’t do this with PASTA AND TESLA MAN!! and I don’t forgive a man who wastes food.##learnfromkhaby ##learnwithtiktok ##imparacontiktok

♬ suono originale - Khabane lame

Pirms koronavīrusa pandēmijas Leims strādāja rūpnīcā par CNC mašīnu operatoru. Viņam bija finansiālas problēmas, ko, pateicoties populārajiem TikTok video, viņam ir izdevies atrisināt.

Gada laikā Khabī Leims kļuvis par otro visvairāk sekoto TikTok lietotāju pasaulē un visvairāk sekoto TikTok zvaigzni, kas dzīvo Itālijā. Leimam ir arī 37 miljoni “Instagram” bloga sekotāju. Arī šajā platformā viņš kļuvis par visvairāk sekoto Itālijas iedzīvotāju.

@khaby.lame

Don’t joke with the food bro!😡. Non giocare con il cibo bro! 😡##learnfromkhaby ##LearnWithTikTok ##ImparaConTikTok

♬ suono originale - Khabane lame

Vairs nav brīvs vīrietis

Arī Khabī Leima privātajā dzīvē viss ir kartībā. Viņš ir saderināts ar meiteni vārdā Zaira Nuki, kura dzīvo Sicīlijas pilsētā Šakā. Par saderināšanos Leims paziņoja savā “Instagram” blogā aizvadītā gada oktobrī.

Šā gada jūnijā intervijā izdevumam “The New York Times” Leims paskaidroja, ka, lai gan Itālijā dzīvo kopš zīdaiņa vecuma, viņam nav Itālijas pases vai pilsonības. Viņam ir tikai Senegālas pase.

Leims ir futbola komandas “Juventus” fans. Šā gada 18. augustā viņš bija redzams kā zvaigzne arī futbola kluba oficiāli izplatītajā paziņojumā par jauno spēlētāju Manuelu Lokatelli.