Slavenības
2021. gada 11. aprīlis, 05:04

FOTO: kā izskatās šīs sezonas pieprasītākās modeles - Mirjama Sančesa un Lolija Baija

Jauns.lv

Aplikācija “Tagwalk” turpina analizēt aizvadīto modes nedēļu skates, kurās pasaules vadošie dizaineri atrādījuši 2021. gada rudens/ziemas tērpu kolekcijas. Jaunākā statistika rāda, ka vispieprasītākās modeles aizvadītajā mēnesī bijušas Mirjama Sančesa un Lolija Baija. Daudziem viņu vārds ir svešs. Kas ir šīs jaunās meitenes, kas šobrīd modeļu aprindās novērtētas kā pašas pieprasītākās?

Iepazīsimies ar modes industrijas jaunajām zvaigznēm.

Mirjama Sančesa

Vecums: 25

Dzimtene: Spānija

Augums: 178 cm

Inststagram:  @miriamsanchezzzz

“Meitene ar “Hakuna Matata” tetovējumu,” tā modes pasaulē raksturoja Mirjamu Sančesu, kad viņa 2019. gadā tikko kā uzsāka modeles gaitas, piedaloties tādu modes namu kā “Givenchy”, “Louis Vuitton”, “Chanel”, “Prada” un “Fendi” skatēs. Pēc tam, kad 2020. gada pavasara/vasaras skates bija beigušās, bija skaidrs: Mirjama ne tikai vēlas, lai mēs atcerētos, kā viņu sauc, bet viņa dara visu, lai kļūtu par vispieprasītāko jauno modeli šajā biznesā.

Milzīgā apņēmība un smagais darbs vainagojās ar cerētajiem panākumiem: jau nākamajā gadā Mirjamu nominēja “Gada modeles” balvai “Uzlecošās zvaigznes” kategorijā. Šajā kategorijā godalgai bija izvirzītas arī Alva Klēra, Lila Mosa [supermodeles Keitas Mosas meita], Prešesa Lī, Džila Kortleva, Mika Šnaidere un citas. Balvas gan saņēma Džila un Mika, taču Mirjama nepadevās. Aizvadītajās Modes nedēļās viņa 12 reizes kāpusi uz mēles, piedaloties “Louis Vuitton”, “Hermès”, “Isabel Marant”, “Coperni”, “Courrèges” un citu prestižu modes namu rīkotajās skatēs. Viņas fotogrāfija trīs reizes publicēta uz modes žurnāla “Vogue” spāņu izdevuma vāka, no kuriem viens žurnāls ir izdots virtuālā formātā.

Spāņu modele Mirjama Sančesa

gallery icon
25


“Tas taču ir saprotams, jo viņa nāk no Spānijas,” – tu pie sevis secināsi. Taču mēs kliedēsim šo priekšstatu. Arī nīderlandietes Džilas Kortlevas fotogrāfija pirmo reizi parādījās uz žurnāla “Vogue” Nīderlandes izdevuma vāka, kam vēlāk sekoja franču, spāņu un japāņu “Vogue” žurnāli. Ņemot vērā, ka Mirjama Sančesa šobrīd ierindojas top’50 pieprasītāko modeļu skaitā interneta mājaslapā Models.com, tas liecina tikai par to, ka uz lieliem sasniegumiem Mirjamai vairs ilgi nebūs jāgaida.

Lolija Baija

Vecums: 19

Dzimtene: Francija

Augums: 179 cm

Inststagram:  @lolibahiaa

Lolijas vārds pagaidām nav atrodams pasaulē pieprasītāko topmodeļu sarakstā, taču arī modeles gaitas viņa uzsāka nedaudz vēlāk nekā Mirjama. Lolija kā modele sevi pieteica vien aizvadītā gada pavasarī. 2020. gada rudens/ziemas skatēs jaunajai francūzietei bija uzticēti tikai divi iznācieni uz mēles – modes namu “Louis Vuitton” un “Chanel” skatēs. Taču jau pēc pusgada šiem zīmoliem Lolija varēja pievienot arī sadarbību ar “Max Mara”, “Versace”, “Ports 1961”, “Valentino”, “Coperni”, “Acne Studios” un “Isabel Marant”. Savukārt jaunajā sezonā Lolija Baija piedalījusies 14 modes skatēs!

Franču modele Lolija Baija

gallery icon
6

Informācijas viņas “Instagram” lapā nav daudz. Vienīgais, ko var uzzināt – Lolijai ir laba humora izjūta un viņai patīk slēpot. Tāpat redzams, ka jauniete ir ļoti priecīga par visu, kas šobrīd notiek viņas karjerā – modele nebeidz vien pateikties visiem, kas saistīti ar katru viņas parādīšanos skatē, jo sevišķi, ja ar konkrēto zīmolu uzsākta pirmā sadarbība.