Slavenības
2021. gada 8. janvāris, 05:48

Britu supermodele 50 gadu vecumā atņēmusi sev dzīvību, jo "nav varējusi vairs izturēt"

Jauns.lv

Supermodele Stella Tenanta mūžībā devās savās mājās Skotijā aizvadītajā mēnesī. Tikai tagad ģimene atklājusi, ka viņa “nav varējusi vairs izturēt”, jo “jau ilgāku laiku jutusies slikti”. Stella cietusi no mentāla rakstura problēmām, un pati sev atņēmusi dzīvību, - atklāj ģimene.

Supermodele Stella Tenanta

gallery icon
48

Aristokrātiskas izcelsmes modele Stella Tenanta savas karjeras laikā sadarbojusies ar tādiem zīmoliem kā “Calvin Klein”, “Chanel”, “Hermes” un “Burberry”. Viņa mirusi atrasta savās mājās Dunsā, Skotijā, aizvadītā gada 22. decembrī.

Publiskā paziņojumā ģimene tagad atklājusi, ka modele, kuras “radošums, inteliģence un humors aizkustinājis tik daudzus”, jau ilgāku laiku jutusies emocionāli slikti.

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida Press
Stella Tenanta.

Ģimenes pārstāvis uzdevumam “The Daily Telegraph” norādījis: “Stella jau ilgāku laiku jutās slikti. Šīs ir mūsu visdziļākās skumjas un izmisums, ka viņa nespēja vairs tā turpināt, pat neraugoties uz sev tuvo cilvēku mīlestību.”

“Sērojot par Stellas zaudējumu, viņas ģimene atgādina sirsnīgu lūgumu turpināt cienīt viņu privātumu šajā laikā.”

foto: Richard Young/Shutterstock/ Vida Press
Stella Tenanta un modes dizainere Stella Makartnija.

Kāds ģimenei tuvs cilvēks laikrakstam norādījis, ka Tenantas tuvinieki snieguši šo paziņojumu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību garīgās veselības jautājumiem un tam, cik tas ir nopietni. Jo bieži vien šādus cilvēkus pārprot, un viņi laikus nesaņem nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Par Tenantas aiziešanu skumst viņas bijušais vīrs Deivids Lasnets un abu četri kopīgie bērni – Marsels, Sesīlija, Jasmīne un Airisa, kas ir vecumā no 15 līdz 22 gadiem.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Stella Tenanata un Karls Lāgerfelds.

Stella Tenanta bija aristokrāta Devonšīras 11. hercoga Endrū Kavendiša un Deboras Mitfordas mazmeita.

Pirmo reizi uz modes žurnāla “Vogue” vāka Tenanatas fotogrāfija bija publicēta 1993. gada decembrī. Modele vēlāk pastāstīja, ka fotogrāfijas nonākšana uz prestižā žurnāla vāka bijusi “nejaušība”. Viņa uzaicināta piedalīties modes nama “Versace” reklāmas kampaņā Parīzē un viena no fotogrāfijām izvēlēta modes žurnāla vākam.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Modes dizainers Karls Lāgerfelds Stellu Tenantu dēvēja par savu mūzu.

Deviņdesmitajos gados Stella Tenanta izpelnījās uzmanību, pateicoties savam androgīnajam izskatam, un drīz vien kļuva par modes korifeja Karla Lāgerfelda mūzu, jo dizainers saskatīja viņā līdzību ar Koko Šaneli.

Tenanta karjeras laikā piedalījusies neskaitāmu prestižu zīmolu reklāmas kampaņās, kā, piemēram, “Calvin Klein”, “Chanel”, “Hermes” un “Burberry”. No modeles daba viņa aizgāja 1998. gadā, kad palika stāvoklī ar savu pirmo bērnu.

foto: CAMERA PRESS/Wattie Cheung / Vida Press
Stella Tenanta kāzu dienā ar vīru Deividu Lasnetu.

Vēlāk gan Tenanta atgriezās modes biznesā, piedaloties modes skatēs, kā arī strādājot kameras otrā pusē.

Stellai Tenantai bija liela interese par tēlniecību un viņa kopā ar māsu Issiju radīja luksusa mājas piederumu zīmolu.

foto: CAMERA PRESS/Wattie Cheung / Vida Press
Stella Tenanta kāzu dienā ar tēvu Tobiasu Tenantu.

Aizvadītā gada augustā kļuva zināms, ka Tenanta pēc 21 laulībā nodzīvota gada izšķīrusies no vīra Deivida Lasneta.

Pāris iepazinās, kad Tenantas karjera bija slavas virsotnēs un viņš strādāja kā pasaulslavenā fotogrāfa Mario Testino asistents.

foto: action press/ Vida Press
Stella Tenanta ar pasaulslaveno fotogrāfu Mario Testino, pateicoties kuram viņa savulaik iepazinās ar savu vīru Deividu.

Pēc krāšņām kāzām, kuras apmeklēja “sabiedrības krējums”, jaunā ģimene apmetās uz dzīvi netālu no Tenantas vecāku mājām Skotijā. Pāris izaudzināja četrus kopīgus bērnus.

foto: action press/ Vida Press
Stella Tenanata un Karls Lāgerfelds.