Mūzika
2020. gada 9. novembris, 09:27

MTV Eiropas mūzikas balvu ceremonijā triumfē Dienvidkorejas popgrupa BTS un "Lady Gaga"

Jauns.lv / LETA

SMTV Eiropas mūzikas balvu (MTV EMA) ceremonijā svētdienas vakarā galvenās godalgas ieguvuši dienvidkorejiešu popgrupa BTS un amerikāņu popzvaigzne "Lady Gaga".

BTS ieguva balvas četrās galvenajās kategorijās, tostarp triumfēja kategorijā "labākā dziesma" ar "Dynamite" un kategorijā "labākā grupa", bet "Lady Gaga" ieguva labākā mākslinieka apbalvojumu.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ MTV EMA ceremonija šogad tika filmēta vairākās vietās Eiropā. Pasākumu vadīja grupa "Little Mix" un ar priekšnesumiem uzstājās dziedātāji Ališa Kīza, Sems Smits, "Doja Cat" un "DaBaby".

foto: Ekrānuzņēmums
Dienvidkorejiešu popgrupa BTS ieguva balvas četrās galvenajās kategorijās.

"Lady Gaga", kura bija nominēta vislielākajam skaitam balvu, uzveica Hariju Stailzu, Džastinu Bīberu, Duu Lipu, Mailiju Sairusu un "The Weeknd" cīņā par labākā mākslinieka balvu.

Taču "Lady Gaga" zaudēja kategorijā "labākais video", kur balvu ieguva "DJ Khaled" par videoklipu dziesmai "Popstar".

Amerikāņu repere "Cardi B" ieguva balvu kategorijā "labākais hiphopa izpildītājs", grupa "Coldplay" ieguva apbalvojumu kategorijā "labākais rokmūzikas izpildītājs", amerikāņu dziedātāja Heilija Viljamsa tika godalgota kategorijā "labākais alternatīvais izpildītājs", bet "Little Mix" ieguva balvu kategorijā "labākais popmūzikas izpildītājs".

Kategorijā "labākais latīņamerikāņu izpildītājs" balvu saņēma kolumbiešu dziedātāja "Karol G", kas ieguva arī balvu par labāko sadarbību.

Par labāko elektroniskās mūzikas izpildītāju tika atzīts Dāvids Geta, kurš MTV EMA ceremonijā uzstājās no skatuves Budapeštā.

Kategorijās "labākais jaunais izpildītājs" un "labākais izrāviens" balvas ieguva attiecīgi "Doja Cat" un "YUNGBLUD".

Trešo gadu pēc kārtas tika piešķirta arī MTV EMA "paaudžu pārmaiņu" balva, ko šogad ieguva piecas sievietes, kas cīnās par rasu vienlīdzību un sociālo taisnīgumu pasaulē: Kiki Mordi, Temi Mvale, Katerhī Potdžanaporna, Luiza Brasila un Rakele Vilisa.

Ceremonijā tika godināts arī  amerikāņu ģitārists, komponists un producents Edijs van Halens, kurš aizgāja mūžībā pagājušajā mēnesī.

1994.gadā aizsāktās MTV EMA ceremonijas ir viens no diviem lielākajiem MTV organizētajiem šoviem. Otrs ir MTV Video mūzikas balvu ceremonijas, kas tiek rīkotas ASV kopš 1984.gada.