Bizness un ekonomika
2021. gada 28. oktobris, 06:03

"Linstow Baltic" uzsāk jauna biroju centra attīstīšanu Rīgā; noslēdz nomas līgumu ar "SEB Latvia"

Reklāmas projekts

Jauns.lv

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimē starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Satekles un Dzirnavu ielām. Jau šī gada oktobrī parakstīts telpu nomas līgums ar "SEB Latvia", kas, pārceļot savu galveno biroju, kļūs par jaunās ēkas enkurnomnieku. Tā atklāšana tiek plānota 2025. gadā.

Topošajā modernajā biroju kompleksā tiks integrētas pilsētas vēsturiskā mantojuma ēkas un tas apvienos augstākos kvalitātes standartus un izcilus ilgtspējības risinājumus, radot mūsdienīgu darba vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem. Videi draudzīgais objekts atradīsies ļoti ērtā vietā, kur tiešā tuvumā atrodas tirdzniecības centri, viesnīcas, dažādas izklaides iespējas un citi ikdienas pakalpojumi, kā arī visa veida sabiedriskais transports. Sākotnēji paredzēts, ka biroju ēkai būs 6-8 stāvi, kopējā platība ap 12 000 m2.

"Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds:
""Linstow Baltic" un "SEB Latvia" vienošanās par sadarbību ir lielisks apliecinājums "Linstow" stratēģiskajai vīzijai par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtni kā vienu no Latvijas transporta infrastruktūras stratēģiskajiem mezgliem un biznesa attīstības centriem. "SEB" galvenā biroja atrašanās šajā apkaimē vēl vairāk nostiprinās šīs vietas stratēģisko nozīmi un pavērs ceļu vēl plašākai biroju ēku segmenta, kā arī mazumtirdzniecības un pakalpojumu funkciju attīstībai šajā apkārtnē. Šī sadarbība spilgti iezīmē arī ilgtspējas nozīmi abu uzņēmumu ilgtermiņa attīstībā."

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimē starp Elizabetes, ...

gallery icon
7


Šobrīd noslēgusies jaunā biroju kompleksa metu konkursa pieteikumu iesniegšana. Tā mērķis ir iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski pārdomātu ilgtspējīga biroju ēku kompleksa jaunbūves metu. Iecerei jāietver arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējais ģenerālplāns biroju ēku kompleksa izveidei trijos savstarpēji saistītos zemesgabalos Rīgā.

"Linstow Baltic" (LB) ir viens no vadošajiem dažādu segmentu ilgtermiņa nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem Baltijā, tostarp biroju ēku, tirdzniecības centru, viesnīcu, autostāvvietu un citu. LB šajā nozarē darbojas kopš 1996. gada. Latvijā LB apsaimnieko un attīsta tirdzniecības centru “Origo”, kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā – "Ülemiste". Rīgas pilsētas centrā LB attīsta mūsdienīgu, dabai un sociālajai videi draudzīgu biznesa centru "Origo One" un pilsētas kvartālu. Plašāka informācija: www.linstowbaltic.lv.

Raksts tapis sadarbībā ar "Linstow Baltic"

Tēmas