Tūrisms
2021. gada 21. septembris, 16:59

"airBaltic" plāno pieņemt darbā papildu 320 apkalpes darbiniekus

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" līdz 2022. gada vasarai plāno noalgot papildu 320 lidojumu apkalpes darbiniekus – 120 pilotus un 200 stjuartus. "airBaltic" plāno galvenokārt pieņemt atpakaļ darbā bijušos pilotus, kurus pandēmijas dēļ nācās atlaist, un "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventus.

"Mēs esam priecīgi redzēt augošu pieprasījumu pēc ceļojumiem, un šogad esam sākuši lidojumus uz dažādiem jauniem galamērķiem. Ņemot vērā vakcinācijas aptveres kāpumu pasaulē un ceļošanas ierobežojumu pārskatīšanu, mēs esam gatavi atkal paplašināt mūsu lidojumu apmēru. Tāpēc mēs esam nolēmuši līdz nākamā gada vasarai atpakaļ darbā pieņemt mūsu bijušos darbiniekus un mūsu apkalpes locekļu komandu papildināt ar jauniem darbiniekiem līdz nākamajai vasaras sezonai," teic "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš turpina: "Mēs esam iecerējuši 2022. gadā saņemt vēl astoņas jaunas Airbus A220-300 lidmašīnas. Apkalpes locekļu skaitu palielinot jau tagad, mēs turpināsim mūsu gatavošanos, lai veiktu lidojumus ar 40 lidmašīnu floti, kas tiks sasniegta līdz 2022. gada beigām."

Papildus pilotiem lidsabiedrība arī aicinās pieteikties pieredzējušus stjuartus, kā arī kandidātus bez iepriekšējām zināšanām aviācijas nozarē. Darbinieku atlases process sāksies šoruden un tiks īstenots posmos līdz 2022. gada vasaras sākumam. "airBaltic" šobrīd kopumā nodarbina 1366 cilvēkus, tostarp 200 pilotus un 342 apkalpes locekļus.