foto: LETA
"Ryanair" no nākamā gada piedāvās jaunu lidojumu galamērķi
Tūrisms
2021. gada 11. augusts, 19:02

"Ryanair" no nākamā gada piedāvās jaunu lidojumu galamērķi

Jauns.lv / LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" nākamā gada martā sāks lidojumus no Rīgas un Ņūkāslu, Lielbritānijā, liecina informācija aviokompānijas mājaslapā.

Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka pirmais lidojums no Rīgas un Ņūkāslu tiks izpildīts 28.martā, un pēc tā lidojumi starp abām pilsētām notiks divas reizes nedēļā - pirmdienās un piektdienās.

"Ryanair" pagājušajā nedēļā paziņoja par jaunu divu lidmašīnu bāzes atvēršanu Ņūkāslā, kas paredz 12 jaunus maršrutus, tostarp uz Rīgu. Bāzi paredzēts atvērt nākamajā gadā.

Tāpat Īrijas lidsabiedrība šogad plāno atvērt jaunu divu lidmašīnu bāzi arī Rīgā. No oktobra, kad jaunā bāze būs gatava, "Ryanair" grupas uzņēmumi, tostarp meitasuzņēmums "Buzz", no Rīgas nedēļā veiks kopumā 95 lidojumus 30 dažādos maršrutos.

Kā liecina lidostas "Rīga" sniegtā informācija, "Ryanair" jūlijā Rīgas lidostā veidoja otru lielāko tirgus daļu, pārvadājot 18,2% no pasažieriem, tādējādi atpaliekot tikai no Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic", kuras tirgus daļa bija 60,5%.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.