foto: ekrānuzņēmums no video
ASV riska kapitāla investors Bendžamins Lings investējis Latvijas uzņēmēju izveidotajā jaunuzņēmumā "Printify"
Bendžamins Lings.
Bizness un ekonomika
2019. gada 8. maijs, 12:58

ASV riska kapitāla investors Bendžamins Lings investējis Latvijas uzņēmēju izveidotajā jaunuzņēmumā "Printify"

Jauns.lv / LETA

ASV riska kapitāla investors Bendžamins Lings (Benjamin Ling) investējis Latvijas uzņēmēju izveidotajā jaunuzņēmumā "Printify", kas piedāvā apdrukas pakalpojumus pēc pieprasījuma, pavēstīja SIA "Printify Development" pārstāvji.

Plašāk par attiecīgo ieguldījumu Latvijas tehnoloģiju jaunuzņēmumā plānots informēt preses konferencē piektdien, 10. maijā, plkst.11.30. Preses konference notiks "Printify" birojā Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 6, trešajā stāvā (ieeja no pagalma).

Preses brīfingā piedalīsies ASV riska kapitāla investors, kādreizējais "Google", "Facebook" un "Youtube" izpilddirektors Bendžamins Lings, "Printify" dibinātājs Jānis Berdigans, kā arī ASV vēstniecības ekonomikas padomnieks Maiks Ričijs (Mike Ritchie), tirdzniecības jautājumu speciālists Guntars Vičmanis, kā arī Amerikas tirdzniecības palātas Latvijā valdes priekšsēdētāja Ingrīda Kariņa-Bērziņa.

Plānots, ka preses konferencē tiks sniegta informācija par to, kāpēc ASV investors izvēlējies ieguldīt "Printify", kāda ir Kalifornijas biznesa eņģeļu komandas saikne ar "Printify", kādu biznesa vidi un principus atbalsta "Printify" komanda un, kā darbinieki var kļūt par uzņēmuma akcionāriem.

"Printify Development" vienīgais īpašnieks ir ASV "Printify Inc.", kuru 2015. gadā Delaverā izveidoja Berdigans, Artis Kehris un Gatis Dukurs. Kompānijas apgrozījums 2018.gadā bija 10,3 miljoni ASV dolāru, bet 2017. gadā - 2,2 miljoni ASV dolāru. Uzņēmumā Latvijā strādā 85 darbinieki no 11 valstīm.