Pirms Netanjahu uzrunas ANO zāli pamet liels skaits diplomātu. Izraēlas premjers: pasaulei jāizvēlas starp "svētību" un "lāstu"
foto: ZUMAPRESS.com
Turēdams divas kartes, viņš teica, ka pasaulei jāizvēlas starp "svētību" un "lāstu".
Pasaulē

Pirms Netanjahu uzrunas ANO zāli pamet liels skaits diplomātu. Izraēlas premjers: pasaulei jāizvēlas starp "svētību" un "lāstu"

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu piektdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā solīja turpināt triecienus Libānas šiītu kaujinieku grupējumam "Hezbollah". Turēdams divas kartes, viņš teica, ka pasaulei jāizvēlas starp "svētību" un "lāstu."

Pirms Netanjahu uzrunas ANO zāli pamet liels skait...

Svētība, kā viņš to nosauca, "parāda Izraēlu un tās arābu partnerus, veidojot sauszemes savienojumu, kas savieno Āziju un Eiropu." "Tad apskatiet šo otro karti," viņš teica. "Tā ir lāsta karte. Tā ir terora loka karte, kuru Irāna ir izveidojusi un uzspiedusi no Indijas okeāna līdz Vidusjūrai."

"Kurš no šiem diviem kartes attēliem, ko jums parādīju, noteiks mūsu nākotni? Vai tās būs miera un labklājības svētības Izraēlai, mūsu arābu partneriem un pārējai pasaulei? Vai arī tas būs lāsts, kurā Irāna un tās sabiedrotie izplata iznīcību un haosu visur?"

Viņš piebilda: "Nav nevienas vietas Irānā, kuru Izraēlas garā roka nevarētu sasniegt – tas attiecas uz visu Tuvo Austrumu reģionu."

Kā tas iepriekš ir noticis, kad Netanjahu izmantojis kartes, viņa karte neuzrādīja Rietumkrastu vai Gazas joslu, bet identificēja visu šo teritoriju kā Izraēlu.

Kad Netanjahu sāka savu uzrunu, liels skaits delegātu pameta ANO zāli. "Sapratu, ka jāierodas šeit un jānoskaidro patiesība," sacīja Netanjahu savos ievadvārdos, sakot, ka vēlas aizstāvēt sevi pret "meliem un apmelojumiem," ko bija dzirdējis.

"Kamēr "Hezbollah" izvēlas kara ceļu, Izraēlai nav citas izvēles, un Izraēlai ir visas tiesības likvidēt šo apdraudējumu," sacīja Netanjahu, piebilstot, ka operācijas pret Irānas atbalstīto kaujinieku grupējumu "turpināsies, līdz mēs sasniegsim savus mērķus".