Netanjahu noraida pamieru - viņš sola turpināt triecienus "Hezbollah" un cīnīties līdz uzvarai pret "Hamas"
foto: ZUMAPRESS.com
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu noraida pamiera iespēju.
Pasaulē

Netanjahu noraida pamieru - viņš sola turpināt triecienus "Hezbollah" un cīnīties līdz uzvarai pret "Hamas"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu piektdien ANO Ģenerālās asamblejas uzrunā paziņoja, ka Izraēla turpinās veikt uzbrukumus Libānas šiītu kaujinieku grupējumam "Hezbollah" un turpinās cīņu pret palestīniešu organizāciju "Hamas" līdz uzvarai, vienlaikus noraidot aicinājumus uz pamieru Libānā un Gazas joslā.

Netanjahu noraida pamieru - viņš sola turpināt tri...

"Kamēr "Hezbollah" izvēlas kara ceļu, Izraēlai nav citas izvēles, un Izraēlai ir visas tiesības likvidēt šo apdraudējumu," sacīja Netanjahu, piebilstot, ka operācijas pret Irānas atbalstīto kaujinieku grupējumu "turpināsies, līdz mēs sasniegsim savus mērķus".

Netanjahu arī pievērsās karam Gazas joslā, sakot, ka Izraēlas armija turpinās cīnīties pret "Hamas", līdz islāmistu kustība tiks sagrauta. "Ja "Hamas" paliks pie varas, tā pārgrupēsies un atkal un atkal un atkal un atkal uzbruks Izraēlai. Tāpēc "Hamas" ir jāaiziet," sacīja Netanjahu, apsolot cīnīties ar grupējumu līdz pilnīgai uzvarai.

Netanjahu savā uzrunā arī vērsās pret Irānu, sakot: "Man ir vēstījums Teherānas tirāniem. Ja jūs uzbruksiet mums, mēs uzbruksim jums." Viņš piebilda: "Irānā nav tādas vietas, kuru nesasniegtu Izraēlas garā roka, un tas attiecas uz visiem Tuvajiem Austrumiem."