Polijas prezidents: Putins tiks nolādēts, ja pielietos kodolieročus
foto: CAMERA PRESS/Rob Welham / Vida Press
Polijas prezidents Andžejs Duda.
Pasaulē

Polijas prezidents: Putins tiks nolādēts, ja pielietos kodolieročus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Polijā reaģēja uz jauno Krievijas kodoldoktrīnu. Kā paziņojis valsts prezidents Andžejs Duda, pirmais kodolieročus pielietojušais līderis nespēs atbrīvoties no šīs atbildības un "tiks nolādēts".

Polijas prezidents: Putins tiks nolādēts, ja pieli...

Trešdien, 25. septembrī, Krievijas Federācijas Drošības padomes notikušajā diskusijā par Krievijas kodoldoktrīnas izmaiņām Vladimirs Putins paziņoja, ka Maskava ir apņēmusies, nedomājot, pielietot kodolieročus. Šie paziņojumi jau izraisījuši plašu diskusiju pasaulē. Piemēram, Polijas prezidents Andžejs Duda TVN24 ēterā teica: "Ja mēs uz to raugāmies aukstasinīgi un bez panikas, tad ir jābūt saprotamam: viņš atkārto to, kas Krievijas kara doktrīnā tika nostiprināts daudzu gadu garumā, ka Krievija patur tiesības izmantot jebkādus līdzekļus, ieskaitot, protams, kodollīdzekļus, kas ir tās rīcībā, Krievijas apdraudējuma gadījumā."

Turklāt Polijas līderis cer, ka Krievijā tomēr neies uz šo galējo soli. "No otras puses, Vladimirs Putins arī labi zina, tāpat kā viņa ģenerāļi, ka tas, kurš pirmais pielietos kodolieročus, tas ir nolādēts... Viņi nekad nenoņems šo atbildību, ja pielietos kodolieročus. Pat vismazākajā mērā. Nekad. Pasaule viņiem to nekad nepiedos," piebilda Polijas prezidents.