Tuvākajās dienās Krievijā ir gaidāma saziņas platformas "Discord" bloķēšana
foto: Shutterstock
Krievijā tiek gatavots lēmums par saziņas platformas "Discord" bloķēšanu.
Pasaulē

Tuvākajās dienās Krievijā ir gaidāma saziņas platformas "Discord" bloķēšana

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijā tiek gatavots lēmums par saziņas platformas "Discord" bloķēšanu. Kopš 20. septembra Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas jomu uzraudzības dienests (Roskomnadzor) ir izdevis piecus jaunus lēmumus, kas saistīti ar "Discord" likuma pārkāpumiem, kas var kalpot par pamatu platformas aizliegumam, ziņo "Kommersant".

Tuvākajās dienās Krievijā ir gaidāma saziņas platf...

Avots, kurš ir pazīstams ar situāciju, norādīja, ka "Discord" varētu tikt oficiāli bloķēts Krievijā tuvākajās dienās, pamatojoties uz apsūdzībām likuma pārkāpumos. Nozarē tiek apspriesti arī riski, kas saistīti ar platformas darbības palēnināšanos. Roskomnadzor pagaidām nav sniedzis oficiālu komentāru par situāciju.

Septembra vidū "Discord" lietotāji jau ziņoja par plašiem traucējumiem platformas darbībā, kad gan mobilās, gan datoru versijas bija pieejamas tikai izmantojot VPN.

"Discord" Krievijā ir populārs starp geimeriem un programmatūras izstrādātājiem, kuri to bieži izmanto kā alternatīvu specializētām korporatīvajām saziņas platformām. Pagaidām Krievijas tirgū "Discord" analogi nepastāv, taču eksperti prognozē, ka varētu parādīties vietējie un ķīniešu kloni.

Vasīlijs Ovčinnikovs, Organizācijas videospēļu industrijas attīstībai vadītājs, norāda, ka "Discord" ir būtisks saziņas rīks krievu izstrādātājiem, jo tas nodrošina saziņu ar starptautiskām kopienām un tehnisko atbalstu.

Vienlaikus ar "Discord" bloķēšanas risku, Krievijā vairāki starptautiski tiešsaistes pakalpojumi jau ir pārtraukuši darbību. Piemēram, Notion un Coda septembrī pārtrauca piekļuvi savām platformām Krievijas lietotājiem sankciju dēļ.