foto: AP/Scanpix
Krievija izraida BBC korespondenti
Britu sabiedriskās raidorganizācijas BBC korespondentei Sārai Reinsfordai Maskava devusi laiku līdz mēneša baigām, lai pamestu valsti.
Pasaulē
2021. gada 13. augusts, 22:07

Krievija izraida BBC korespondenti

Jauns.lv / LETA

Britu sabiedriskās raidorganizācijas BBC korespondentei Sārai Reinsfordai Maskava devusi laiku līdz mēneša baigām, lai pamestu valsti, un tā esot esot reakcija uz Lielbritānijas izturēšanos pret krievu žurnālistiem, vēsta Kremļa kontrolētais televīzijas kanāls "Rossija 24".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neatklājot avotus, "Rossija 24" ziņo, ka ilggadējai BBC korespondentei Maskavā Reinfordai netiks pagarināta vīza, kuras derīguma termiņš beidza augusta beigās.

Televīzijas kanāla diktors ceturtdienas vakarā norādīja, ka tā esot "simetriska" atbilde uz spiedienu, kādu krievu žurnālisti izjūtot Apvienotajā Karalistē.

Lai gan Maskava pastāvīgi žēlojas par to, kā Rietumu žurnālisti atspoguļo Krieviju, līdz šim reportieru izraidīšana bijusi reta parādība.

BBC preses dienests piektdien atteicies komentēt šīs ziņas.

Arī Krievijas Ārlietu ministrija pagaidām nav atbildējusi uz aģentūras AFP lūgumu sniegt komentārus.

Tajā pašā laikā ministrijas pārstāve Marija Zaharova savā vietnes "Telegram" kanālā norādījusi, ka pirmajai par to būtu jāizsakās britu raidorganizācijai.

"Viss tika paskaidrots BBC pārstāvjiem, kas nesen apmeklēja Ārlietu ministriju. Viņiem vajadzētu kaut ko teikt," piebildusi Zaharova, kas pazīstama ar saviem odiozajiem un uz pieklājības robežas balansējošajiem paziņojumiem.

Pagājušajā nedēļā Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka liedz ieceļošanu valstī vairākiem vārdā neminētiem Lielbritānijas pilsoņiem saistībā ar to "iesaisti pretkrieviskās darbībās".

Vai Reinsforda ir šai sarakstā, nav zināms.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās