Bērni pie datora un televizora pavada vairāk par 8 stundām dienā
Pasaulē
2010. gada 23. janvāris, 06:00

Bērni pie datora un televizora pavada vairāk par 8 stundām dienā

Jauns.lv

Kā liecina ASV Kaizera ģimenes fonda (KFF) pētījums, bērni aizvien vairāk skatās televīziju, sēž internetā vai spēlē video spēles, vēsta amerikāņu laikraksta "Detroit Free Press" interneta izdevums.

Bērni un jaunieši vecumā no astoņiem līdz 18 gadiem šīm nodarbēm dienā velta gandrīz astoņas stundas, bet nedēļā - vairāk stundu nekā pieaugušie pavada darbā, pavēstīja KFF pārstāve un pētījuma autore Viktorija Raidauta.

Dienā pie televizora, datora vai videospēlē pavadītais laiks kopš 2004.gada ir pieaudzis par vienu stundu un 17 minūtēm.

Kā norādīja Radauta, jebko, pie kā bērni pavada tik daudz laika, nepieciešams izpētīt. "Mediju izmantošana nav ne slikta, ne laba, taču, raugoties no veselības perspektīvas, te ir daudz par ko padomāt," sacīja Raidauta.

Pētījumā tika aptaujāti vairāk nekā 2000 bērni vecumā no astoņiem līdz 18 gadiem laikā no 2008.gada oktobra līdz 2009.gada maijam. Saskaņā ar pētījuma rezultātiem:

- gandrīz 50% bērnu lieto medijus, pildot mājasdarbus;

- meitenes vairāk nekā zēni laika pavada sociālajos tīklos, klausoties mūziku un lasot;

- zēni daudz vairāk par meitenēm izmanto videofailu koplietošanas vietni "YouTube", kā arī daudz vairāk spēlē video un datorspēles;

- mediju izmantojums strauji pieaug, kad bērni sasniedz 11 gadu vecumu;

- pusaudži sarakstei un čatošanai dienā velta aptuveni pusotru stundu.

Kasjauns.lv/LETA