Labdarības raidījums "Hope for Haiti Now" savāc 57 miljonus ASV dolāru. VIDEO/FOTO
Pasaulē
2010. gada 25. janvāris, 14:53

Labdarības raidījums "Hope for Haiti Now" savāc 57 miljonus ASV dolāru. VIDEO/FOTO

Jauns.lv

TV labdarības raidījuma "Hope for Haiti Now" organizatori paziņojuši, ka Haiti zemestrīcē cietušajiem cilvēki saziedojuši vairāk nekā 57 miljonus ASV dolāru (28,3 miljonus latu).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Labdarības raidījums, kurā piedalījās vairāk nekā simts slavenību, ieskaitot Madonnu, Brūsu Springstīnu, Šakiru, Rianu un grupas "U2" dalībniekus, piektdienas vakarā tika pārraidīts lielākajos ASV televīzijas kanālos, kā arī Lielbritānijas mūzikas kanālā MTV un video failu koplietošanas vietnē "YouTube".

"Katras reliģijas pašā pamatā ir uzskats, ka mums rūp citi cilvēki un ka mēs rūpējamies par viņiem īpaši tad, kad viņiem tas nepieciešams," sacīja Holivudas aktieris Džordžs Klūnijs, kas organizēja pasākumu. "Haiti iedzīvotājiem nepieciešama mūsu palīdzība, viņiem jāzina, ka viņi nav vieni, viņiem jāzina, ka viņi mums joprojām rūp."

Pats Klūnijs labdarības raidījuma laikā ziedoja vienu miljonu ASV dolāru (499 000 latu). Šādu summu iepriekš ziedojis arī Holivudas pāris Breds Pits un Andželina Džolija, savukārt Madonna ziedojusi 250 000 ASV dolāru (124 250 latus). Leonardo di Kaprio ziedojis vienu miljonu ASV dolāru Klintona Buša Haiti fondam, ko nodibinājuši bijušie ASV prezidenti Bils Klintons un Džordžs Bušs. Lai palīdzētu Haiti zemestrīcē cietušajiem, no 1,5 miljoniem ASV dolāru (748 500 latiem) šķīrusies arī di Kaprio bijusī draudzene, brazīliešu supermodele Žizele Bundhena.

Pēc Haiti valsts uzņēmuma CNE datiem, 12.janvāra zemestrīce prasījusi vismaz 150 000 cilvēku dzīvības un atstājusi bez pajumtes vairāk nekā pusmiljonu cilvēku. Zem ēku gruvešiem Portoprensā un citās pilsētās joprojām atrodas nezināms skaits bojāgājušo.

Madonna labdarības akcijā "Hope for Haiti Now" uzstājas ar dziesmu "Like a prayer"

Kasjauns.lv/LETA/Bulls Press