foto: Shutterstock
Gaļu sagriez šķēlēs tā, lai varētu salikt citu pie citas un izveidotu garenu taisnstūri – liec katru nākamo šķēli tā, lai maliņa būtu nedaudz (1 cm) virsū iepriekšējai. Ar gaļas āmuriņu cītīgāk izklapē savienojuma vietas un vieglāk – pārējo, lai viss taisnstūris būtu vienādā biezumā.
Plūmes aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, pēc tam nokās, nosusini un sakapā. Riekstus ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā.
Gaļas taisnstūri pārkaisi ar sāli un pipariem, uzmanīgi apgriez uz otru pusi un arī apsāli un uzkaisi piparus. Uzkaisi sasmalcinātos ķiplokus.
Vienmērīgā kārtā uzber sasmalcinātās plūmes. Pārkaisi ar riekstiem.
Saritini stingru ruleti un apsien ar diegu.
Pannā sakarsē eļļu ļoti karstu un apcep ruleti no visām pusēm, arī galus.
Cieši ietin cepampapīrā, ieliec piemērotā veidnē vai cepešpannā, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.
Krējumu samaisi ar tomātu mērci. Ruleti iztin no papīra un noņem diegus. Apzied ar tomātu mērces maisījumu un ieliec krāsnī vēl apmēram uz 15 minūtēm.