Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu zupa tradicionālā 2

Sastāvdaļas
  • 600g dažādas sēnes (gailenes, bekas, podiņi)
  • 2l vistas buljons
  • 200g kūpināta gaļa
  • 4 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 10g sviests
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 3-4 smaržīgie pipari
  • 2-3 lauru lapas
  • 4-5 kadiķogas
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Sēnes cilvēkiem pazīstamas jau no senseniem laikiem.To daudzveidība arī mūsu klimatiskajos apstākļos ir pietiekami bagāta. Katram, kurš dodas pēc sēnēm uz mežu vai tirgu, ir sava mīļākā sēne. Tā, īpašā! Kuru, ieliekot groziņā, pārņem īpaša, uzvarētāja sajūta. Šoreiz piedāvājam tradicionālas sēņu zupas recepti, kuras garša spēs iepriecināt pat visprasīgāko gardēdi - sēņu mīļotāju.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sēnes pārlasīt un notīrīt. Sagriezt lielās sēnes mazākos gabalos, mazās atstāt veselas. Gaļu sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un cept, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis. Pievienot kūpinātu gaļu un visu kopā cept vēl 3-4 minūtes. Pārlikt sēnes katlā.
2
Pieliet buljonu un pievienot kartupeļus, kas sagriezti kubiņos. Uzvārīt. Pievienot kadiķogas, piparus, lauru lapas, sāli, apsegt ar vāku un vārīt kamēr kartupeļi ir mīksti, apm. 20-30 min.
3
Pēc vēlmes var pievienot svaigus zaļumus, izslēgt uguni un ļaut ievilkties 20-30 minūtes.
4
Pasniedz siltu, klāt piedāvā krējumu.

Skatīt visus komentārus

Zupas