Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šķelto zirnīšu zupa ar vītinātas gaļas čipsiem

Sastāvdaļas
  • 1kg dzeltenie šķeltie zirnīši
  • 1l vistas buljons
  • 1l ūdens
  • 200ml saldais krējums
  • 100g plāni sagriezts vītināts šķiņķis
  • 3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. eļļa
  • sāls
Tieši sāļie vītinātas gaļas kraukšķīgi čipsi spēlēs šeit pirmo vijoli - bez tiem šī zupa būtu diezgan ikdienišķa. Vēlamies uzreiz pabrīdināt: vārot zupu, esi uzmanīgs ar sāli, jo vītināta gaļa pati par sevi ir produkts ar paaugstinātu sāls daudzumu, tāpēc nepāsrpīlē! Pikantāku ēdienu cienītājiem iesakām pie zupas pasniegt maizes šķēli ar dāsni uzsmērētām asām sinepēm. Šeit vislabāk garšos tieši krievu sinepes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zirņus iemērc iepriekšējā vakarā ūdenī.
2
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Uz papīra pa vienai šķēlei izklāj vitinātu gaļu. Cep cepeškrāsnī 150 grādos 15 min. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj čipsus krāsnī līdz pasniegšanai.
3
Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Sīpolus nomizo, sagriež pēc iespējas smalkāk. Ķiplokus smalki sakapā. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolus, ķiplokus un burkānus. Pievieno kartupeļus, zirnīšus, ūdeni, buljonu, mazliet sāls un vāra līdz zirnīši ir gatavi. Pievieno saldo krējumu, uzvāra un atstāj zupu ievilkties uz 10 min.
4
Zupu pasniedz ar vitinātas gaļas čipsiem. Klāt var pasniegt maizes šķēli ar asām krievu sinepēm.

Pievienot komentāru

Zupas