Itāļu omītes picas zupa 4
Sastāvdaļas
- 500g malta liellopu gaļa
- 200g konservēta kukurūza
- 150g sēnes
- 2 krāsainas paprikas
- 200g kausēts siers
- 200g konservēti sasmalcināti tomāti
- 700ml buljons
- 1 sīpols
- rīvēts Parmezāns
- garšvielas picai
- 1 ēd.k. olīveļļa
- sāls, pipari
Viens no itāļu virtuves šedevriem ir pica. Bet ko teiksiet par picas zupu? Jā, itāļu virtuvē ir arī šāda veida receptes. Un zināt - garšo patiešām lieliski.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Papriku iztīra no sēklām un sagriež kubiņos.
2
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno malto gaļu un apcep. Pievieno papriku sagrieztu kubiņos papriku un cep vēl 3 min.
4
Tad pievieno kukurūzu, sasmalcinātas sēnes, konservētus tomātus, apmaisa un cep vēl 5 min.
5
Pievieno buljonu un vāra vēl 5 min. Tad pievieno sieru, picas garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vāra vēl 5 min.
6
Karstu zupu salej porcijas šķīvjos, pārkaisa ar rīvētu sieru un uzreiz pasniedz.
4 komentāri