Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sālī cepts jūras asaris ar garšaugiem

Sastāvdaļas
  • 1 liels izķidāts asaris ( ~ 1kg)
  • 1 citrona sula
  • Sveigi malti pipari
  • 3 pētersīļu zariņi
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 2 olu baltumi
  • 2 kg sāls
  • eļļa veidnei
Zivs, gatavota sāls apvalkā, vislabāk saglabā garšu un sulīgumu. Šim nolūkam vispiemērotākās ir pieaugušas zivis, smagākas par 1kilogramu. Tās pasniedz ar vienkāršām piedevām.

Pagatavošana

1
Zivi nomazgā un nosusina, iekšpusi un ārpusi ierīvē ar pipariem un apslaka ar citrona sulu. Vēderā ieliek garšvielu saišķīti. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Bļodā sakuļ olu baltumus ar 75 ml ūdens un kopā ar sāli samaisa biezā putriņā. Lielu karstumizturīgu veidni ieziež ar eļļu. Trešdaļu sāls mīklas iepilda veidnē un uzliek virsū zivi, lai tā būtu pilnībā pārklāta.
3
Veidni liek krāsnī un cep 40 minūtes. Izņem no krāsns, pārsit pušu augšējo sāls kārtu, noņem nost un zivi pasniedz galdā, neizņemot no veidnes.
4
Recepte no grāmatas "Pasaules virtuve"

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni