Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ceptas barbes ar citronu mērci

Sastāvdaļas
  • 4 svaigas barbes (vai citas nelielas zivis)
  • 50g dilles
  • 50g pētersīļi
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • Citronu mērcei:
  • 8 anšova filejas
  • 2-3 Šalotes sīpoli
  • olīveļļa
  • sāls
Aizvien biežāk veikalos parādās dažādas jūras veltes un zivis, par kurām kādreiz pat sapņot nevarējām. Un vienas no tādām zivīm ir barbes. Tās patiešām ir ļoti garšīgas. Izmēģinat šo recepti un baudiet gardās zivis. Lai labi garšo!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Citrona mērcei sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sinepes un sāli sajauc kopā, pievieno citrona sulu, etiķi, eļļu, sasmalcinātus anšovus un sīpolus, vēlreiz sajauc un atliek malā.
2
Zaļumus un anšovus sasmalcina.
3
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Zivis izķidā, pēc nepieciešamības atzvīņo, noskalo. Ar pusi no zaļumiem piepilda zivis.
4
Karstumizturīgā formā ielej eļļu un vispirms krāsni to uzkarsē. Tad liek zivis un cep 5-6min, līdz tās kļūst zeltainas, apgriež uz otru pusi un turpina cept vēl tik pat.
5
Gatavas zivis pārkaisa ar atlikušiem zaļumiem un pārlej ar citronu mērci. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni