Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepts zandarts ar sīpoliem un zaļo sāli

Sastāvdaļas
  • 1 zandrats (apm. 600-700g)
  • 2 sīpoli
  • 1/2 citrons
  • 2-3 rozmarīna zariņi
  • olīveļļa
  • zaļā sāls
Zandarts gardēžu vidū ir ļoti iecienīta zivs, gan tāpēc ka nav īpaši asakains, gan maigās garšas dēļ. Piedāvājam vēl vienu zandarta pagatavošanas recepti. Lai labi garšo!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolus nomizot un sagriezt plānās ripiņās. Citrona pusīti sagriezt daiviņās. Sagatavot zandartu - atzvīņot, nogriezt galvu vai izgriezt žaunas, izskalot. Zandartu ierīvēt ar zaļo sāli no iekšpuses un ārpuses. Zivi piepildīt ar citronu un rozmarīna zariņiem.
2
Grilpannā ieliet mazliet eļļas un noklāt ar sīpolu ripiņām. Uzlikt pa virsu zandartu un cept uz mērenas uguns 7-10 min. no katras puses.
3
Pasniedz ar dārzeņu salātiem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni