Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepts breksis medū uz kadiķa spilvena

Sastāvdaļas
  • breksis (var būt arī karpa)
  • kadiķa zariņi
  • kadiķa ogas
  • ķiploki
  • medus
  • sāls
Plaudis (Abramis brama) - saukts arī par breksi, ir varen garda zivs. Un tā pagatavošanas veidi nenoliedzami ietekmē pašas zivs garšu. Šoreiz pastāstīsim, kā zivi pagatavot tā, lai tā iederētos tieši uz Ziemassvētku galda!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Zivi atzvīņot un izgriezt žaunas. Caur muguriņu pārgriezt zivi uz pusēm, lai nesabojātu vēderu. Zivi atver kā grāmatu, izņem iekšas un zivi noskalo.
2
Medu sajauc ar sāli un ar šo masu iesmērē zivi. Ar asu nazi veic dziļus igriezumus filejā. Šajās kabatiņās ieliek ķiploka šķēlītes un kadiķogas.
3
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Zivi pārliek uz cepešpannas, pa virsu sakārto kadiķa zariņus, kadiķa ogas un ķiploka šķēlītes. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 45 min.
4
Pirms pasniegšanas uz servējamā šķīvja kārto kadiķa zarus un mazliet tos apsvilina. Tad zivi novieto uz kadiķa spilvena un pasniedz.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni