Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ceptas reņģītes etiķa marinādē

Sastāvdaļas
  • 500g svaigas reņģes
  • 2 ēd.k. milti
  • eļļa cepšanai
  • sāls
  • Marinādei:
  • 1/2 glāze etiķis
  • 1-2 sīpoli
  • 4-5 smaržīgie piparu graudiņi
  • 4-5 krustnagliņas
  • 3 lauru lapas
  • sāls
Runā, ka mājas sirds ir virtuve. Mēs nevaram nepiekrist šim apgalvojumam - bez uguns nav māju, bez siltuma nav dzīves, bez ēdiena nav cilvēka. Un ja nav cilvēku, tad nav arī valsts. Šogad mēs svinam valsts apaļu jubileju - veselus 100 gadus! Un vēlamies apkopot un piedāvāt šim notikumam veltītas ēdienu receptes: autentiskas un adoptētas mūsdienām, saldas un sāļas, iesācējiem un pieredzējušiem gardēžiem - mums visiem! Mēs vēlamies vēlreiz atgādināt cik daudz vērtīgu lietu ir Latvijā, cik daudzveidīgus produktus ražo Latvijā un cik garšīgi Latvijā prot ēst un cienāt. Latvijas simtsgadē celsim galdā labāko!

Pagatavošana

1
Zivis izķidā un liec uz 5-10 minūtēm diezgan stiprā sālsūdenī (4-5 ēd.k. uz 1l ūdens). Zivis izņem, šķidrumu notecini. Reņģes apvārti miltos un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm, atdzesē.
2
Gatavo marinādi. Sīpolus nomizo, sagriez gredzenos, pārlej ar etiķi. Tad pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, krustnagliņas, pēc garšas sāli, uzvāri un atdzesē. Atdzesētas zivis pārliec traukā, pārlej ar marinādi un novieto uz 24 stundām ledusskapī.
3
Zivis šādā marinādē ledusskapī var glabāties ilgāku laiku.

Pievienot komentāru

Uzkodas