Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Garšīgākie liellopa un laša tartari

Sastāvdaļas
  • Laša tartaram:
  • 200g auksti kūpināts lasis
  • 150g marinēts gurķis
  • 100g marinēti sīpoli
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • Liellopu gaļas tartaram:
  • 250g liellopa fileja
  • 100g marinēts gurķis
  • 100g marinēti sīpoli
  • 2 ēd.k. saldas sinepes
  • 1 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • pipari
  • kaperi pasniegšanai
Tartars ir gaļas vai zivs ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu (laša) gaļas. Tartaru pasniedz ar garšvielām, svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko vai vusteras mērci. Tradicionāli tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem. Taču šoreiz īpašo noti tartaram piešķirs saimniecības "Dimdiņi" marinētie sīpoli. Izmēģiniet šo recepti arī jūs! Nosaukums tartars dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Laša tartaram lasi sagriež mazos kubiņos. Marinētus sīpolus smalki sakapā. Marinētus gurķus smalki sagriež. Visu samaisa un pievieno citrona sulu un svaigi maltus piparus pēc garšas.
2
Liellopu gaļas tartaram gaļu sagriež mazos kubiņos. Marinētus gurķus sagriež kubiņos, sīpolus smalki sakapā. Gaļu sajauc ar sinepēm, sīpoliem, gurķīšiem, pievieno Vorčesteras mērci.
3
Tartarus dekorē ar marinētiem sīpoliem un kaperiem, pasniedz ar grauzdētu maizi.

Pievienot komentāru

Uzkodas