Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tadžīna ar balto amūru

Sastāvdaļas
  • 1 baltais amūrs
  • 400ml tomāti savā sulā
  • 1 sīpols
  • 2 marinēti gurķi
  • 2 burkāni
  • 1 čili pipars
  • pētersīļi
  • sālīti citroni
  • olīvas
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Baltais amūrs - karpu dzimtas zivs. Ja garšo šāda veida zivis, šo tadžīnu jāpagatavo noteikti!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Balto amūru nozvīņot, izķidāt un nogriezt galvu. Zivi sagriezt gabalos un ierīvēt ar sāli un pipariem.
2
Tadžīnu uzsildīt uz lēnas uguns, uzkarsējot tajā eļļu. Apcept sagrieztus sīpolus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, sagrieztu čili piparu, sagrieztus marinētu gurķus, sakapātus pētersīļus un sakārtot pa virsu zivs gabalus. Pa virsu salikt olīvas un salītus citronus. Pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.

Padoms. Ja jums nav "pareizie" sālīti citroni, tad tos ļoti viegli uztaisīt "uz ātro" - citronu kārtīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs, saliek burkā, ik pa brīdim pārkaisot ar sāli (sālim jābūt pietiekami daudz), aizskrūvē vāku un atstāj uz 3-4 stundām, ik pa brīdim burku sakratot.

Tadžīnai uzlikt vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 35-40 minūtes.
3
Klāt tadžīnai var pasniegt mīkstu baltmaizi.

Pievienot komentāru

Tadžīnas receptes