Tadžīna ar vistu un burkāniem
Sastāvdaļas
- 1,5 kg vistas šķiņķīši
- 4-5 burkāni
- 1 sīpols
- 3 cm ingvera sakne
- 1 ēd.k. medus
- 1 ēd.k. kurkuma
- 2 ēd.k. olīveļļa
- sāls
Tadžina ir trauks, kuru ērti paņemt līdzi izbraucienā pie dabas krūts un iekurot nelielu ugunskuru pagatavot garšīgu maltīti sev un draugiem. Piedāvājam vienu tradicionālu tadžīnas recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tadžīnas apakšā uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas šķiņķīšus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot smalki sagrieztu sīpolu un rīvētu ingvera sakni un cept visu vēl 3-4 min. Pievienot 1 gl. ūdens, medu, kurkumu, sagrieztus burkānus un sāli pēc garšas. Apsegt ar vāku un gatavot uz lēnas uguns apm. 45 min.
2
Gatavu tadžīnu pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu.