Viltotās Rafaello konfektes 3
Sastāvdaļas
- 1 kg trekna biezpiena
- 200 g kokosriekstu skaidiņu
- 4 ēdk. cukura
- 4 ēdk. kondensētā piena
- 10 g želatīna
- 1 paciņa vaniļas cukura
- ķirši bez kauliņiem (no ievārījuma vai kompota)
Šajā receptē pildījumā ir ķirši, bet tās var būt arī mandeles – kā īstajās Rafaello konfektēs, rieksti, žāvētas dzērvenes un citas ogas vai augļu gabaliņi. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".
Pagatavošana
1
Želatīnu (atbilstoši norādei uz iesaiņojuma) uzbriedini aukstā ūdenī un pēc tam izšķīdini nelielā daudzumā silta ūdens.
2
Biezpienu ļoti rūpīgi samaisi ar cukuru, vaniļas cukuru un kondensēto pienu, pēc tam pievieno izšķīdināto želatīnu un vēlreiz samaisi.
3
Ķiršus notecini vai nosusini un saliec rindā uz sieta vai lēzena šķīvja.
4
Ar mitrām rokām ņem pa piciņai biezpiena maisījuma, saplacini, ieliec vidū ķirsi un izveido bumbiņu.
5
Apviļā kokosriekstu skaidiņās. Vienā kārtā liec uz restītēm un vismaz uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
3 komentāri