Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Rīvētu dārzeņu salāti lauku gaumē

Sastāvdaļas
  • 2 smalkās šēlītēs sagriezti selerijas kāti
  • 4 tievos salmiņos sagriezti burkāni
  • 2 tievos salmiņos sagriezti cukini
  • 2 plānos salmiņos sagrieztas sarkanās paprikas
  • 1 saišķītis svaigu pētersīļu
  • Mērcei:
  • 2 ēdamk. baltā balzametiķa
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 1 tējk. medus
  • 3 ēdamk. vīnogu kauliņu vai rapšu eļļas
  • sāls un svaigi malti pipari
  • svaigas pētersīļa lapiņas dekorēšanai
Šiem krāsainajiem dārzeņu salātiem, kas pagatavoti no svaigiem dārzeņiem, piemīt nesamākslota lauku vienkāršība. Vienkārši un garšīgi!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Selerijas kātus sagriež plānās šķēlēs. Papriku, cukini un burkānus sarīvē lielas skaidiņās vai sagriež palielos salmiņos.
2
Seleriju, burkānus, cukini, piparus un kapātos pētersīļus kārto lielā salātu bļodā.
3
Mazākā bļodiņā sajauc balzametiķi ar citrona sulu, medu un eļļu. Pārlej mērci dārzeņiem un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4
Salātus, garnētus ar petersīļa lapiņām, pasniedz atsevišķās bļodiņās.

Pievienot komentāru

Salāti