Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A bowl of potato salad with fried onions, selective focus

Kartupeļu salāti austrumnieku gaumē

Sastāvdaļas
  • 1kg kartupeļi
  • 120g skābs krējums 15%
  • 1 sīpols
  • 5-6cm ingvera sakne
  • 1 tējk. karija pulveris
  • 1/3 tējk. kurkuma
  • 1/2 citrons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 svaigs čili pipars
  • eļļa
  • sāls
Islandē viens no populārākajiem stiprajiem dzērieniem ir kartupeļu degvīns. Iespējams, tas tādēļ, ka līdz šim brīdim viņi nav izmēģinājuši šo vienkārši pagatavojamo kartupeļu salātu recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pievieno sāli, kurkumu, kariju, pārlej ar ūdeni lai nosedz kartupeļus un vāra apm. 30 min, līdz tie ir gatavi. Kartupeļus nokāš un atdzesē.
2
Sīplous sagriež ripiņās. Ķiplokus smalki sakapā. Ingveru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Piparu sagriež smalkāk.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst brūni. Pievienot ingveru, sagrieztu čili piparu un cep vēl pāris minūtes.
3
Krējumu sajauc ar sāli un svaigi spiestu citrona sulu.
4
Kartupeļus sajauc ar ceptiem sīpoliem, pārlej ar mērci un uzmanīgi apmaisa.
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Salāti