Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu salāti austrumnieku gaumē

Sastāvdaļas
  • 1kg kartupeļi
  • 120g skābs krējums 15%
  • 1 sīpols
  • 5-6cm ingvera sakne
  • 1 tējk. karija pulveris
  • 1/3 tējk. kurkuma
  • 1/2 citrons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 svaigs čili pipars
  • eļļa
  • sāls
Islandē viens no populārākajiem stiprajiem dzērieniem ir kartupeļu degvīns. Iespējams, tas tādēļ, ka līdz šim brīdim viņi nav izmēģinājuši šo vienkārši pagatavojamo kartupeļu salātu recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pievieno sāli, kurkumu, kariju, pārlej ar ūdeni lai nosedz kartupeļus un vāra apm. 30 min, līdz tie ir gatavi. Kartupeļus nokāš un atdzesē.
2
Sīpolus sagriež ripiņās. Ķiplokus smalki sakapā. Ingveru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Piparu sagriež smalkāk.
3
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst brūni. Pievienot ingveru, sagrieztu čili piparu un cep vēl pāris minūtes.
4
Krējumu sajauc ar sāli un svaigi spiestu citrona sulu. Kartupeļus sajauc ar ceptiem sīpoliem, pārlej ar mērci un uzmanīgi apmaisa.
5
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Salāti