Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu lavīna ar gaļas pārsliņām

Sastāvdaļas
  • 700-800g kartupeli
  • 125g rīvēts siers
  • 500g maltā gaļa
  • 300g smalcināti tomāti savā sulā
  • piens kartupeļu biepzutrai
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 sarkana paprika
  • sviests
  • sāls, pipari
Šī recepte viennozīmīgi priecēs mazos gardēžus. Turklāt, pateicoties šāda veida servēšanai, šis ēdiens iederēsies arī uz svētku galda. Lai labi garšo!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Burkānu un papriku sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Pannā izkausēt mazliet sviestu un apcept tajā sīpolus, ķiplokus un burkānus, apm. 5-7 min. Pievienot malto gaļu un cept visu kopā vēl min. 10. Pievienot papriku, sasmalcinātus tomātus un sautēt, kamēr gaļa ir gatava.
2
Kartupeļus novārīt sālsudenī līdz tie kļūst mīksti. Ūdeni noliet. Pienu uzkarsēt. Kartupeļiem peiliet pienu, peivienot sviestu un sastampāt ar kartupeļu stmapu. Pēc nepieciešamības pievienot papildus pienu.
3
Glāzītēs vai stikla trauciņos kārto kartupeļu biezputru un malto gaļu. Pa virsu pārkaisa rīvētu sieru. Glāzītes var izdekorēt ar marinēta gurķa sķēlīti.

Pievienot komentāru

Receptes bērniem