Kartupeļu lavīna ar gaļas pārsliņām
Sastāvdaļas
- 700-800g kartupeli
- 125g rīvēts siers
- 500g maltā gaļa
- 300g smalcināti tomāti savā sulā
- piens kartupeļu biepzutrai
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 1 sarkana paprika
- sviests
- sāls, pipari
Šī recepte viennozīmīgi priecēs mazos gardēžus. Turklāt, pateicoties šāda veida servēšanai, šis ēdiens iederēsies arī uz svētku galda. Lai labi garšo!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Burkānu un papriku sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Pannā izkausēt mazliet sviestu un apcept tajā sīpolus, ķiplokus un burkānus, apm. 5-7 min. Pievienot malto gaļu un cept visu kopā vēl min. 10. Pievienot papriku, sasmalcinātus tomātus un sautēt, kamēr gaļa ir gatava.
2
Kartupeļus novārīt sālsudenī līdz tie kļūst mīksti. Ūdeni noliet. Pienu uzkarsēt. Kartupeļiem peiliet pienu, peivienot sviestu un sastampāt ar kartupeļu stmapu. Pēc nepieciešamības pievienot papildus pienu.
3
Glāzītēs vai stikla trauciņos kārto kartupeļu biezputru un malto gaļu. Pa virsu pārkaisa rīvētu sieru. Glāzītes var izdekorēt ar marinēta gurķa sķēlīti.