Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm

Sastāvdaļas
  • 200g korejas salāti
  • 200g bietes maigā marinādē
  • 1 glāze kvinojas
  • 400g saldētas cūku pupas
  • 75g spināti
  • Mērcei:
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 3 ēd.k. ābolu etiķis
  • 1 ēd.k. angļu sinepes
  • 1 ēd.k. medus
  • sāls, pipari
Šie salāti lieliski sader gan ar zivs, gan gaļas ēdieniem. Taču var būt arī kā pamatēdiens. Šī ir viena no receptēm, kura noteikti patiks gardēžiem.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kvinoju noskalo, pievieno 2 gl ūdens, mazliet sāli un vāra 10-12 min. Tad uguni izslēdz, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un ļauj atdzist.
2
Cūku pupas novāra sālsūdenī, apm. 5 min. Pupas aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšanas procesu un notīra no mizām.
3
Gatavo mērci. Olīveļļu sajauc ar etiķi, sinepēm un medu, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
4
Kvinojai pievieno burkānus, bietes, cūku pupas, spinātus, mērci un samaisa. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi