Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm
Sastāvdaļas
- 200g korejas salāti
- 200g bietes maigā marinādē
- 1 glāze kvinojas
- 400g saldētas cūku pupas
- 75g spināti
- Mērcei:
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 3 ēd.k. ābolu etiķis
- 1 ēd.k. angļu sinepes
- 1 ēd.k. medus
- sāls, pipari
Šie salāti lieliski sader gan ar zivs, gan gaļas ēdieniem. Taču var būt arī kā pamatēdiens. Šī ir viena no receptēm, kura noteikti patiks gardēžiem.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Kvinoju noskalo, pievieno 2 gl ūdens, mazliet sāli un vāra 10-12 min. Tad uguni izslēdz, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un ļauj atdzist.
2
Cūku pupas novāra sālsūdenī, apm. 5 min. Pupas aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšanas procesu un notīra no mizām.
3
Gatavo mērci. Olīveļļu sajauc ar etiķi, sinepēm un medu, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
4
Kvinojai pievieno burkānus, bietes, cūku pupas, spinātus, mērci un samaisa. Pasniedz uzreiz.