Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zirņu pikas ar kaņepēm

Sastāvdaļas
  • 400g vārīti pelēkie zirņi
  • 200g vārīti kartupeļi
  • 200g kūpināta gaļa
  • 2 sīpoli
  • 50g kaņepju staks (vai sasmalcinātas apceptas kaņepes)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa
  • sāls, pipari
Ir kāds sens ticējums: lai tiktu pie naudas, tad Ziemassvētku vakarā melns kaķis trīs reizes jānes ap baznīcu. Taču mūsdienās visiem tos melnos kaķus neatrast. Tāpēc ievērosim citu ticējumu: "Lai naudas netrūktu, Ziemassvētku vakarā jāēd daudz zirņu." Tāpēc gatavosim zirņu pikas, būsim paēduši un turīgi - ne vien Ziemassvētkos, bet arī citās gada dienās.

Pagatavošana 36 porcijas

1
Sīpolu, ķiploku un gaļu sagriež smalkāk. Pannā uzkarsē eļļu un apcep.
2
Pelēkos zirņus, kartupeļus un apceptus sīpolus ar gaļu sasmalcina - ar blenderi vai gaļas maļamo mašīnu. Šai masai pievieno kaņepju staku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
3
Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Pasniedz ar kefīru vai alu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi