Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena pīrādziņi

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 250g 9% biezpiens
  • 200 g miltu
  • 2 olas
  • 2 tējk. cukura
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. sāls
  • Pildījumam:
  • 500 g šampinjonu
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 125g Monterigo siers
  • 3 ēd.k. augu eļļas
  • svaigi malti melnie pipari un sāls pēc garšas
  • eļļa cepšanai
Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami pīrādziņi. Man viņi šķiet tādi tipiski mājās pīrādziņi un atgādina biezpiena plācenīšus ar pildījumu. Protams, ir iespēja šo pašu recepti variēt un pagatavot arī saldos pīrāgus. Bet šoreiz tie būs ar sēnēm.

Pagatavošana

1
Sēnes notīrīt no smiltīm un smalki sagriezt. Sīpolus sagriezt nelielos kubiņos. Uz pannas vispirms apcept sēnes un kad viss šķidrums iztvaikos, pievienot sīpolus un cept līdz gatavībai.
2
Sarīvēt sieru un pievienot jau atdzisušām sēnēm. Pārkaisīt ar sāli un pipariem.
3
Visas mīklas sastāvdaļas sajaukt kopā lielā bļodā. Mīklu sadalīt 2-3 daļās. Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt katru daļu cik plānu vien var.
4
Ar formiņu vai glāzi izgriezt aplīšus, uzlikt katra aplīša vidū pa tējkarotei pildījuma, aizspiest ciet malas. Pannā uzkarsēt eļļu un cept pīrādziņus nelielās porcijās uz vidējas uguns.
5
Lai pīrādziņi neizjūk cepšanas procesā, tos jāliek uz pannas ar savienojuma vietu uz leju.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi